Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2012, 05:13 PM   #32 (permalink)
Senemmms
Üsteğmen

Tesekkür: 143
165 Mesajinıza toplam 463 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Senemmms is on a distinguished road
Standart Cevap: Benim Hayatım :)

'' Kendinizin ne zaman mutsuz hissedecek olursanız hemen gözlerinizi kapayın bu mutsuzluğun nereden gelmekte olduğunu bulmaya çalışın ve her seferinde göreceksiniz ki, sahte merkeziniz başka biriyle çatışmakta. Siz bir şey umdunuz ve gerçekleşmedi. Siz bir şey beklediniz ve tam tersi oldu - egonuz sarsıldı, mutsuzsunuz. Yalnızca bakın; ne zaman mutsuz olursanız, neden olduğunu bulmaya çalışın.''
'' Sebepler sizin dışınızda değil. Temel neden içinizdedir ama siz her zaman dışarı bakarsınız, her zaman sorarsınız: Beni kim mutsuz ediyor? Benim kızgınlığımın sebebi kim? Ben kim hayata küstürüyor? Ve dışarı bakarsanız göremezsiniz. Sadece gözlerinizi kapayın ve her seferinde içe bakın. Tüm mutsuzluğunuzun, kızgınlığınızın, can sıkıntınızın kaynağı sizde, egonuzda gizli. Ve kaynağı bulursanız, onun ötesine geçmeniz kolaylaşacaktır. Eğer sizin başınıza dert açan şeyin kendi egonuz olduğunu görebilirseniz, ondan kurtulmayı tercih edersiniz çünkü hiç kimse mutsuzluğunun kaynağını anlayacak olduktan sonra onu taşıyamaz. Ve şunu unutmayın ki, egodan vazgeçmeniz için bir neden yoktur.''

“Zihnin Sınırının Ötesi” kitabından, Osho.

Bu çok uzun bi yazıydı ama çoğunu sildim çünkü pek hoşuma gitmedi, evet Osho'yu seviyorum ama egoyu lanetli bişey gibi anlatıyo bazen bu hoşuma gitmiyo. O kestiğim yerlerde öyle anlatmıştı kendi düşüncelerime ters olduğu için paylaşmak istemedim. Ama tamamını okumak isteyenler için linkini yazıcam. (Osho?nun Ego Analizi- 4)

Neyse;
Ego herşey. Yani küçükken nasıl sıcağın elimizi yaktığını öğrenip bidaha dokunmuyosak bence buda bi ego. Ego baştan aşşağı bi kendini koruma mekanizması. Egolu olmak başka bişey bence bu karışıyo. Ego olmazsa yaşayamayız bu bi gerçek. Biz Tanrı değiliz yada buda falan.Bizim okulumuz işimiz ailemiz bi hayatımız var egoyu kullanmak zorundayız. Hiçbişeye sahip olmasak budalar gibi butun omrumuzu bir başımıza bi yerde geçirelim okey tamam ama bizim sorumluluklarımız var. Tabiki endişe duyucaz korkucaz mutluda olucaz mutsuzda. Açıkçası budaların hayatlarını yaşamak istemezdim. Tamam dengede yaşamak güzel ama fazla dengede nebiliyim bana mantıklı gelmiyo. Nasıl aşık oluruz ki ozaman? AŞK LAAZIM AŞK LAZIM ( Gökhan türkmenin aşk lazım şarkısını dinleemelisiniz güzel kelimeler geçen şarkıları özellikle dinliyorum beynime işlesin diye hihi :D )

Ve bence egolu dedikleri insanlar tam tersi; egosu eksik olan ve egoları doyurulması gereken kişiler. Oyuzden çok üzülür, çok takılır, ilgi ister onay ister. Çünkü ego, doyurulması gereken bişey. Bazen egomuzu doyurmak için acizleştiğimizi düşünürüm; Onay, ilgi, beklenti,kıskançlık vs vs. Bu hoşuma gitmesede yapıyoruz. Evet ego benim için önemli bi kavram fazlasıyla önemsiyorum onla ilgili bişeyler okumayı çok seviyorum çünkü onu eğitebiliriz bence ben buna inanıyorum :) Bazen çok şımarık olduğunu düşünüyorum :P
Neyse kısacası bence ego güzel bi kelime ve iyi öğrenilmesi gereken bi olay. Çünkü egosuz çok savunmasız oluruz ve hiçbişeyi kaldıramayız. En azından ben öyle düşünüyorum. O bizi ayakta tutan şey.İskeletimiz kadar önemli. Sürekli olmadığı halini anlatan insanlar vardır mesela o an egosunu tatmin ediyo çünkü kimse ona onu söylemiyo e normaldede okadar abarttığı şeyleri yaşamıyo ama o öyle konuşmazsada egosu onu kaldıramicak. O anlatıyo anlattıkça ego tatmin olup doyuyo. Zaten ona sahipse anlatmaz okadar.Ben öyle insanlarla karşılaştığımda artık bırakıyorum, bırakıyorumki anlatsın rahatlasın.

Neyse neyse neeyse evimdeyim ben ailemleyim bunu odamdan kendi yatağımdan paylaşıyorum ve teşekkür etmekten dilimde tüy bitsede tekrar teşekkür ederim Tanrım seni çok seviyorum

Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg IMG00607-20120124-0942.jpg (96.1 KB (Kilobyte), 50x kez indirilmiştir)
Senemmms isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla