Cevap: İçsel Temizlik.. *Bayram Hediyesi :D forumu dolaşırken dikkatimi çeken bir bölüm vardı. O da ''Korkuları Yok Etme Klubü'' bir göz attımda ne kadar çok korkular varmış. Balondan korkmak, Vücut fonksiyonlarından korkmak,kuşlardan, kedilerden, eleştirilerden korkmak bunlardan sadece bir kısmı.. Her korkunun altında yatan bir neden vardır.
O da geçmişte yaşadığımız bizi derinden etkileyen ve sonra zamanla unuttuğumuzu sandığımız deneyimlerimizlerdir. Bundan sonraki yaşantımızıda hatta hayatımız boyunca o korkularla yaşamak zorunda kalıcaz. Mesela benim karanlık korkum var. Geçmişte bununla ilgili deneyimler olmuş olmalı ki şimdi geceleri kalkıp afedersiniz lavaboya gitmekte zorluk çekiyorum. Bu ve bunun gibi korkular ise bizim elimizi kolumuzu bağlayan bizi sınırlandıran geçmiş deneyimlerimizden ibarettir.
Çoğu insan yardım almayı düşünmez en azından benim gibiler doktora gitmeyi asla düşünmez çünkü gidemez gitmek istemez. Bunun da altında aynı nedenler yatıyor. Korku, acizlik hissi, yardım almada zorlanma vs.
Ben kendi adıma söylüyorum. Aslında farkında bile olmadığım birçok konuda korkularım vardır. Ama ne tür korkular olduğunu bilmiyorum. Sanırım o korkuları bastırdığım için şimdi hatırlamakta zorluk çekiyorum. Her gece uyumadan önce korkulara sımsıkı sarılıp uyurum. Sanki korkular benim bir parçammış gibi.
Bizler cesaret edip neden korkularımızdan kurtulmaya çalışmayız ? Bence rahatımızın bozulucağından dolayı korkularımızla yaşamaya devam ederiz farkında olmadan yada farkında olarak. Yada korkularımızla yüzleşmekten neden bu kadar çok korkarız ? Gerçekten biz mi korkuyoruz yoksa egomuz rahatsız mı oluyor ? Başka bir soru çözüme çok yaklaştığımız bir şekilde neden sorunu hemen çözmeyizde bir sonraki sefere erteleriz. ? Değişimekten bu kadar mı çok korkuyoruz ?
Bazılarınız önemsemeyebilir ama korkularınız yüzünden birçok şeyden geri kalıcak kendimizi sınırlayacağız ve buda hep azıyla yetinmek mutlu olmak için daha az çabalamak anlamına gelicek.
Belki rahatımız bozulucak yapmak istemeyeceğiz ama herşeyden önce bunu kendimiz için yapıcaz. Düşünün en çok korktuğunuz şey nedir. ? Düşünün ve bana en çok korktuğunuz şeyi söyleyin. Düşünün... İlk olarak ben söyliyim. Sonrada sen. Benim ayrılma ve terkedilme korkum var. Bu yüzden de hayatım boyunca bir ilişki yaşamadım. Zamanımın çoğunu arkadaşlarımla geçirdim ama onlara değer verdiğim kadar bana değer vermediler. Dğersizlik acizlik vs. birsürü var. Son 6 yıldır böyle sorunlarım var. Korkulardan kurtulmanın en iyi, en kısa ve en etkili yolu ise İçsel Temizlik Çalışması * Korkuları Sevgi Enerjisine Dönüştürme Çalışmasıdır.
Sistem çok basit. korkunuzu tespit edip yoketmek 21 gün kuralı yok. Korkularımızı sevgiye dönüştürdüğümüzde üzerimizdeki yüklerin bir kısmını atıcaz. 3/1 kısmını. |