Cevap: Benim Hayatım :) Meerhaaba
Kitaplardan beğendiğim yerleri paylaşıcam sizinle şimdi. ' Yaptığım hatalarda o anda mümkün olan en iyi seçimi yapmış olduğumun farkına varmak beni pişman değiş güçlü kıldı. '
' Ne yaparsanız yapın kendi bildiğinizin en iyisini yaptınız. Yaptığınız ''yanlış'' da olsa yeni seçenekleri bulmanız için size sunulan bir ders idi. Ne mutlu yaşam okulunda derse girme hakkını kazananlara... Ve dersten sınıfı geçenlere' ''Eğer sağır Beethoven beste yapabiliyorsa, eğer sağır dilsiz ve kör Helen Keller pedegog oluyor ve birçok dili öğrenip bir çok kitap yazııyorsa bizim için herşey mümkündür. '' Bi tane metoddan bahsetmiş onu çok sevdim.
SANDVİÇ METODU: Yani eleştiriye başında ve sonunda kişinin olumlu özellikleri ve davranışları arasına sıkıştırma metodu. Önce kişinin olumlu bi özelliğini söyleyin, sonra eleştirinizi yapın, sözünüzü yine olumlu bir özelliğiyle tamamlayın. Örneğin; Bi arkadaşınızın sıklıkla gerekli gereksiz yalana başvurduğunu görüyorsunuz. Özellikle başkalarından duyduğunu kendi başından geçmiş gibi anlatmasından rahatsızlık duyuyorsunuz.Arkadaşınızın bir çok sevdiğini yönü var.Sen yalancının tekisin.Yalanlarından bıktık, demekle bir yere varamayacağınız kesin. '' Ayşeciğim senin arkadaşlarına yardımseverliğini takdir ediyorum. Herkesin başı sıkıştığında yardımına koşan ilk kişi sen oluyorsun. Benimde bulunduğum ortamlarda sıklıkla yalan söylediğine tanık olmak ve ilginç olayları kendi başından geçmiş gibi abartarak anlatmanda ise rahatsızlık duyuyorum.Gerçeği bildiğim halde susmak kendimi suç ortağınmış gibi hissettiriyor. Bir gün olmadık bir ortamda zor durumda kalmandan korkuyorum. Sen anlattığın ilginç hikayelerle kendini önemli ve dinlenmeye değer hissetmeye ihtiyaç duymayacak kadar sevilen bir insansın. Arkadaşlarımız söylediğin yalanları yüzüne vurmuyorlarsa seni sevdikleri için. Sen bu sevgiye layık bi insansın'' Bence güzel bi metod. Anneler çocukları için bunu yapabilir. Çünkü çocuğa kızıp kendinden uzaklaştırmaktansa böyle konuşmak onda vicdan azabı yaratır ve direk özür dilemeye yönelir. Ve en önemlisi hatasını anlar. Tabi arkadaşta da yapılabilir. BEN BUNU SEVDİM :) Osho'dan, 'Paylaştığında neşen biraz daha artacak; sevgini verdiğinde sevgi kaynakların daha akışkan hale geleccek, daha tatlı birine dönüşeceksin.' Bitirmeden önce bi yazı paylaşıcam,
'Kendim olmak için dünyada hangi oyunu kurgulamış olduğumu hatırlıyorum. Bu oyunu, arzu ettiğim sonucu alana kadar keyifle oynayacağım.
Ta ki kendim ve oyun arkadaşlarım, olmamız gereken en yüksek seviyeye çıkıncaya kadar.
Ben zaten geçmişten beri hep böyle yapmıştım ve şimdi yine böyle yapıyorum.
Yani ben, kendim ve başkaları için en yüksek faydayı sağlayan oyunları kurgularım herkes gibi' Teşekkür Ederim şimdilik bukadar. Buarada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun Sevgiler.
__________________ Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara,göğe,bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana. |