Aslında bunu yapmanın bir kaç farklı yöntemi var. 1. si bence en iyisi bu teknik (NLP kursunda yaptırmışlardı bana); yapmak istediklerini tarih vererek hatta yapmış gibi yazarak tanımlamak. Örneğin diksiyon kursuna yazılmak istiyorum yerine;
25 Mart 2013..... Başkent İletişim Akademisi'nde diksiyon kursuna başladım. ya da kilo vermek istiyorum yerine
13 Ocak 2013.... 10 kilo verdim. 50 kilo 36 bedenim. gibi ... Bu şekilde yerini zamanını net vererek. Ben dans kursuna yazılmak istiyordum. Yazdığım tarihten daha önce indirim sitelerinden birinde istediğim kursu gördüm :) Tabi uzak tarihlerde olabilir, 26 ekim 2017 İstanbul- Esenlerde 4 odalı...(kafanda resmedebilirsin) evimizi aldık...Sadece tarihi ve hedefleri kendi kafamda sıraya koyup yazıyorsun... Ama uzun vadeli hedefler için bana zor geliyor ama 1 senelik hedefler ya da kafanda tam oturttuğun net hedefler için en güzeli bu bence...
Diğer yöntem yapmak istediklerini; aklına gelen herşeyi, alt alta yazıp bunları yapmak istediğin sıraya göre maddelendiriyorsun. (1.yoga kursuna yazıldım, 2.oturma grubumu değiştirdim ....) Benim 150 madde dediğim bu; aslında çok olması iyi çünkü çok ayrıntıya inmiş oluyorsun; aklına gelen her şeyiii yazıyorsun :)) Bir de hedefleri olmuş gibi yazmak gerekir, bu da kuantumla ilgili sanırım :) Bir de hedef defteri dışında onları resmedebilirsin de.
bu adresteki videoyu ve devamını izleyebilirsin. Ben bunu tek hedef için yapmıştım. Burda birkaç hedef için yapıyorlar ben de 2013 'e kadar istediklerim şeklinde yapmayı düşünüyorum...