Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-11-2012, 11:50 PM   #1 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı

ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart 2013 YENİ YIL HEDİYESİ

2013 YENİ YIL HEDİYESİ

(1. Bölüm) Meraba arkadaşlar 2013 için bir hazırlık çalışması yapmayı çok uzun zaman öncesinden planlamıştım. Nihayet çalışmalarımın sonuna geldim. 2013 Yeni Yıl Hediyesi geçmiş, gelecek ve şimdi sözlerinden yola çıkarakkk;

- Değişim ve Ertelemenin Önündeki Engelleri ve Uygulama Çalışmalarını,
- Affediyorum Özgürleşiyorum Çalışmalarını,
- Korkularımızı Sevgiye Dönüştürme Çalışmalarını ve
- Bilinçaltını Temizleme ve Enerjimizi Yükseltme Meditasyonu Çalışmalarını içeriyor. (Sondan üç madde en son bölümde alt link olarak paylaşıcam..)

2013'e toplam 50 gün var ve 50 gün gibi bir süreye 4 çalışmayı da uygulayacak kadar yeterli vaktiniz olucaktır.

Artık bu değerli bilgilerin meyvesini toplama zamanının geldiğini düşünüyorum. Bu bilgileri değişimimin önündeki engelleri yok ederken aynı zamanda sizlerinde bu bilgilerden yararlanmanız için paylaşıyorum.. Çalışmam yaklaşık 12 sayfa sürdü ve konuları bölüm bölüm paylaşıcam. Umarım bu değerli bilgilerden sizlerde faydalanırsınız..

DEĞİŞİM VE ERTELEMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER VE UYGULAMA ÇALIŞMALARI.

Değişim için bir amaç iyi bir plan ve yeterince neden gerekir. (Bu sözü Mümin Sekman'ın web sitesinde görmüştüm.)

Hepimiz değişmek isteriz. Değişeceğimize olan inancımız tam. Değişebileceğimizide biliyoruz. Ama bunlar değişmemiz için yeterli neden sayılmaz. İstemekten öte harekete geçebiliriz. Neden değişemediğimize gelecek olursak bunun nedenleri; amaçsızlık, değişmekten korkma-değişime güvenememe, risk alamama (hata yapmaktan korkma) ve erteleme. Bu engeller her ne kadar değişimin önündeki engeller gibi gözükse de aynı zamanda ertelemenin en önemli nedenleri arasında yer alır. Ne kadar değişmek istersek isteyelim eğer değişimimizin önündeki engelleri kaldırmazsak olduğumuz yerden daha ileri gidemeyiz. Ben bir hayat boyu engellerle yaşamak zorunda değilim. Engelleri ortadan kaldıracağım şimdi ve daima.. Peki ya sen ?

Bizler ne zaman hayatımızla ilgili bir adım atmak istesek neden hep ilk önce olumsuza odaklanıp atmak istediğimiz adımı da atmamıza engel olup kendi ayağımıza çelme takarız ki? Düşünsene hayatınla ilgili bir adım atmak istiyorsun ama sadece atmak istediğin adımı düşünüyorsun kısıtlamalar sınırlamalar negatif düşünceler yok, bizler adım atmak istiyoruz ama çoğumuz adım atmak istediğimiz alanda benim gibi olumsuzluklara odaklandığı için sorun oluşturuyor ve bu sorunlarda hedefimiz doğrultusunda adım atmak istediğimizde önümüze engel olarak beliriyorlar. Bizler ne zaman ki hayatımızla ilgili yenilikler için adım atmak istediğimizde çözümlere odaklanırız işde o zaman gelişiriz. Sorunlarla zaman kaybetmeyiz. İşte tamda burada proaktif düşünmenin ve olumlu düşünmenin bizler için ne kadar sağlıklı olabileceğini görüyorum..

Amaçsızlık: Gidilecek bir hedefin olmaması ve o hedef için çaba sarfetmemesinden kaynaklanıyor. Felsefik veya bilimsel bir tanımdan ziyade basit kelimelerle durumu özetlemeye çalışıyorum. Büyük heveslerle başladığımız o egzersizler neden günün birinde bırakıyoruz. Kendimize söz vermeler, verdiğimiz sözleri tutamamalar, hayatımızı tek düze halinde yaşamak, değişmek isteyipte değişememeler neden? Bir insanın hedefi için amacı olmalı ama sadece değişmek isteyipte amacı olmadan harekete geçmenin onun için hiçbir yararı olmayacaktır. Amaçsızlığında diğer başlıklardaki gibi altında erteleme nedeni yatıyor. Amaçsızlık, eylemsizliğin bir eylem olduğunu kabul etmek gerekir. İnsanı psikolojik olarak çok yıpratan ve yaşama isteğini sıfıra indiren bir şey vardır ki o da hedefsizliktir.

Bazen insanın bir amacı olması yetmiyor özelliklede reaktif kişiliği olan birisi. Amacı olan Proaktif bir insan kolayca harekete geçebilirken benim gibi reaktif kişiliği olan birisi için sadece amacı olması yetmez. Zor harekete geçer, onun için pek bir şeyin önemi yoktur ve ne kadar harekete geçmesi söylensede bir türlü harekete geçmez. Onun için kelimeler çok az anlam ifade eder. İşte bu tarz insanlar motive olmaya çok ihtiyaç duyarlar. Amacı doğrultusunda iyi bir plan ve yeterince neden gerekir. Reaktif kişilikler sorunlar üzerine odaklanır. Proaktif kişilikler ise sorunların çözümleri üzerinde durur.

Mutlu olmak istiyorsan bir amaca bağlan; insanlara ya da eşyalara değil » Einstein

Büyük ruhsal çöküntülerin ve depresyonların en önemli nedeni çoğu kez hedefsizlik ya da daha doğru bir şekilde ifade etmek gerekirse hayattan bir beklentinin kalmaması durumudur. Tabi ki insanı bu kötü noktaya getiren başarısızlık ya da ne yapmak istediğine karar verememe gibi nedenler olabilir. Bununla başa çıkabilmenin ve yaşama sevincini yeniden kazanabilmenin tek yolu kişinin kendisine bir amaç belirlemesi ve amaçladığı noktaya ulaşabilmek için derhal işe koyulmasıdır. İşte o zaman kişi yaşamının bir anlamı olduğunu hissedecek ve kendisini mutluluğa kavuşturacak bir ışığa kavuşacaktır.(paragraf alıntı)

Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez. » MONTAIGNE

Eğer varıcağın bir hedefin yoksa vardığın yerin hiçbir önemi yok. İlk adımı atmakta sizde isteksiz davranıyorsanız şunu aklınızda bulundurmanızı isterim ki o da değişmek için kendinize kararlılığınızı ispatlamış olacağınızdır.

İnsanların olağanüstü veya olanaksız gibi görünen amaçları gerçekleştirdiklerinde, genellikle onların doğru yerde doğru zamanda bulunarak, şanslı oldukları ya da şans yıldızının altında doğdukları kabul edilir. Fakat dünyanın en Başarılı kişileriyle görüştüğümde, öğrendiğim en ilginç şeylerden birisi de; hepsinin inanılmaz Başarılarının aynı ilk adımla, yani bir amaç belirlemekle başladığını öğrenmek oldu. (Bir Dosttan Pusulalar Kitabından Alıntı)

Yapmamız gereken şey ise temiz ve boş bir defter ve bir kalem.

Sizinle paylaştığım ve paylaşacağım çalışmaları bir güne sığdırmak zorunda değilsiniz yazının tamamınıda bir günde okumak zorunda değilsiniz ama okurken şunu aklınızda bulundurmanızı isterim. O da ‘’Ben bunu öğrenmek için okuyorum’’ deyin kendi kendinize ve okuduğunuz yazıya dikkatinizin artacağını göreceksiniz. Yazıları bölüm bölüm ara ara okumanızı tavsiye ediyorum.

Öncelikle neyi hedefliyorsunuz hedefiniz nedir?

Benim hedefim değişimin önündeki engelleri kaldırmak ve bu konuda çalışma hazırlıyorum...

Peki planınız nedir ?

Benim planım hazırladığım çalışmayı sırasıyla adım adım uygulamak ve bunu yaparken bir günde yapma hatası içerisine kesinlikle girmicem…

Nedenlerine gelicek olursak neden değişmek istiyorum?

Şu an kendimi azarlıyorum :)) Değişmek istiyorum çünkü hedeflerime ulaşmamı engelliyor. Acı veriyor. Beni kısıtlıyor. İlişkilerime zarar veriyor. Kendimin en iyisi olmaya çalışıyorum. İlişkilerden doyun almayı seçiyorum. Sınırlamalardan ve kısıtlamalardan kurtulmak için, özgür olmak için, kendime güvenimin artması için, vs.. ve en sonda şu soruyu soruyoruz

Peki, seni hedefine ulaşmaktan alıkoyan ne?

İlk adım her zaman için önemlidir.. Sende ilk adımı atabilirsin. Önce bir defter sonrada kalem, adım adım değişelim hep beraber. Yalnız hedeflerle ilgili soruları defterinize cevaplamanız gerekiyor. Böylesi daha sağlıklı..

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla