Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-11-2012, 08:33 PM   #2 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı

ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: 2013 YENİ YIL HEDİYESİ

(2. Bölüm)

Değişmekten Korkma – Değişime Güvenememe: Değişimden korkma aynı zamanda ertelemeye davet çıkartıyor ve yapman gerekenleri hep bir sonrakine ertelemene neden oluyor. Bir yanım değişmek isterken diğer yanım değişime direniyor. Benim adıma kararlar alıyor ve bu durumdan artık sıkıldım. Yaptığımız her seçim aldığımız bir karar iyi ya da kötü aldığımız bu karar bizi değiştiren seçimdir. Yaptığımız her seçimin bilincinde olursak daha doğru kararlar alıcaz. Aldığımız kararlarda bizi pozitif yönde değiştirecek olan seçimlerimizdir. Herkes gibi bugün benimde burada olmamın nedeni ve bu çalışmayı yapmam aynı değişmeyi istemek. En az sizin kadar bende değişmek istiyorum ve artık çözüme çok yaklaştığımı düşünüyorum.

Rahatsız olduğum bir şeyi fark ettim annem ne zaman evin düzenini değiştirse bundan rahatsız olur karşı çıkardım. Bu davranışı neden yaptığımı bilmiyordum ama babamda aynı davranışı sürdüyordu. Zamanla daha az karşı çıkmaya başlamıştım ama acayip derecede rahatsız oluyordum bu durumdan. Annem evin düzenini değiştirmeye devam etti hep, sanki beni sınıyordu. Sonra fark ettim ki annemin evin düzenini değiştirmesi aslında bir değişiklik olarak görmeye başladım ve benim bu değişikliğe verdiğim tepkisi ise karşı çıkmaktı. Hem değişmeyi isteyip hemde bu tepkiyi vermemi anlamıyordum. Bir yanım değişmek isterken diğer yanım değişime direniyordu adeta. Eğer değişirsem alıştığım rahatımın ve tembellik düzenimin bozulacağını biliyorum ama değişmem şart.

Yine burada fark ettiğim bir şey var o da değişmeyi istiyorum ama alıştığım düzenin birden değişmesini de istemiyorum açıkcası bir yanım değişmek isterken diğer yanım değişime direniyor. Daha sonra bir sorunun çözümüne çok yaklaştığımda neden çok yaklaşmışken sorunu çözmüyorsun da daha sonraya erteliyorsun diye sorduğumda haketmediğimi düşünmeme neden oluyordu.

Suçluluk duygusu hissettirilerek yetiştirilen kişiler, kendilerini kompleksli ve yetersiz hisseder. Kendilerini iyi şeylere layık görmezler. Hayatlarında iyi giden bir şeyler olursa, bunun uzun sürmeyeceğini konuşup dururlar. Bu suçlululuğun diğer adı da ‘’Başarı Korkusu’dur. İnsanlar işlerinde fiziksel ve zihinsel olarak çok çalışırlar, sınırlarını zorlarlar ve tam başarıyı yakalamak üzere olduklarında içlerinde hissettikleri ve bilinçaltlarına işlenen hak etmeme duygusu ortaya çıkar. Bu onlara hayati bir hata yaptırır. Başarıya tam uzandıklarında, başarı avuçlarının arasından kayar gider. Bunun sebebi, başarıyı hak etmediklerine inanmalarıdır.

Günlerdir hak etmememin nedenini düşünürken aklıma değersizlik korkusu gelmişti ama şimdi başarı korkusu olduğunu çok iyi görebiliyorum.

Ben hiç inanmam hayatı boyunca değişmeyen insanı her insan değişir iyi ya da kötü bir şekilde buna neden olanda seçimlerimizdir. Değişimden korkuyoruz çünkü değişimin bize ne getireceğini bilmiyoruz. Belirsizlik içindeyiz ve değişime güvenemiyoruz. Hâlbuki eğer değişirsem ne kaybederim? Değişirsem ne kazanırım? Daha fazla bu durumda kalmak istiyor muyum? diye bir kendinizi yokladığımızda bu durumda kalmak istemediğinizi göreceksiniz.

Okumakla yetinmeyin eğer sadece okursanız bu yazıları zamanla unutacak ve eski hayatınıza olduğunuz yerden devam edeceksiniz ki bunuda hiç kimse istemez. Size sorduğum soruları lütfen kendi kendinize de olsa cevaplayın. Herkes gibi bizde hak ediyoruz iyi ve güzel olan her ne varsa bizimde hakkımız en az onlar kadar, bizde mutlu olmayı ve hayatımızı istediğimiz yönde değiştirebiliriz. Evet, bunu yapabiliriz, bunu yapabilirsin sende değişebilirsin, sende hak ediyorsun iyi ve güzel olan her şeyi o halde değişelim ve hakettiğimiz değerleri elde edelim.

Bu konuyu ele aldığınızda size şu kadarını söyleyeyim. Değişimin önündeki en önemli engeli kaldırmış olucaksınız. Bu çalışmadan sonra hedefiniz doğrultusunda özgürce değişebileceksiniz. Korku çalışmalarını yaparken mümkünse sizin o korkunuzu yaşamanıza neden olan olayı gözünüzün önüne getirmeye çalışın. O an’da neden değişimden korktuğunuzla ilgili korku çalışmaları yapın mesela benim değişim korkum var değilde değişime güvenmeme korkum var gibi. Aşağıda örnek korku çalışmaları verdim. Hatırlayamıyorsanız da yinede aşağıdaki çalışmaları yapmanızı tavsiye ederim.

Bu konuda değişim korkusu ve başarı korku çalışması ve değersizlik çalışması yapıcaz. Her bir çalışmayı sırayla yapıcaz. Yalnız korku çalışması yaptığınız konuyu geçmişte hangi olayın tetiklediğini bulmaya çalışın. Önce;

Değişim korkusu

Benim değişime direnme korkum var.
Ben değişime direnme korkumu kabul ediyorum.
Ben değişime direnme korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben değişime direnme korkumu seviyorum.

Gözlerimizi kapatıyoruz ve derin bir nefes aldıktan sonra kalbimizden pembe ışıklar çıkardığımızı hayal ediyoruz. Korku enerjisinin vücudumdan çıkıp sevgi enerjisinin tüm hücrelerime yayılmasına izin veriyoruz.

Tekrar tekrar değişim korkusuyla ilgili bir şey hissetmeyene kadar aynı korku üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Eğer değişime direnme korku çalışması yaparken aklınıza başka bir korku geldiğinde değişime direnme korkunuzla ilgili hiçbir şey hissetmeyene kadar tekrar ettikten sonra aşağıdaki olumlamaları birkaç kez tekrar ettikten sonra sıradaki korku çalışmasına geçebilirsiniz.

Ben değişime güveniyorum / güvenle değişiyorum.
Ben değişime güvendiğimi biliyor ve inanıyorum.
Ben değişime güvendiğimi kabul ediyorum.
Ben değişime güvendiğimi takdir ediyorum.
Ben değişime güvendiğim için şükrediyorum.

Değişmekten korkmaya odaklanarak ‘’bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum’’ cümlesini birkaç defa tekrarlıyoruz.

Başarı korkusu

Benim başarı korkum var.
Ben başarı korkumu kabul ediyorum.
Ben başarı korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben başarı korkumu seviyorum.

Derin bir nefes alıp kalbimizden pembe ışıklar çıkardığımı hayal ediyoruz. Korku enerjisinin vücudumdan çıkıp sevgi enerjisinin tüm hücrelerime yayılmasına izin veriyoruz.

Ben başarıyı seviyor ve hak ediyorum.
Ben başarıyı seviyor ve hak ettiğimi biliyor ve inanıyorum.
Ben başarıyı seviyor ve hak ettiğimi kabul ediyorum.
Ben başarıyı seviyor ve hak ettiğim için takdir ediyorum.
Ben başarıyı seviyor ve hak ettiğim için şükrediyorum..

Başarı korkusu üzerine odaklanarak ‘’bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum’’ cümlesini birkaç defa tekrarlıyoruz.

Değersizlik korkusu

Benim değersizlik korkum.
Ben değersizlik korkumu kabul ediyorum.
Ben değersizlik korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben değersizlik korkumu seviyorum.

Derin bir nefes alıp kalbimizden pembe ışıklar çıkardığımı hayal ediyoruz. Korku enerjisinin vücudumdan çıkıp sevgi enerjisinin tüm hücrelerime yayılmasına izin veriyoruz.

Ben her halimle, olduğum gibi, tüm özelliklerimle değerliyim
Ben her halimle, olduğum gibi, tüm özelliklerimle değerli olduğumu biliyor ve inanıyorum.
Ben her halimle, olduğum gibi, tüm özelliklerimle değerli olduğumu kabul ediyorum.
Ben her halimle, olduğum gibi, tüm özelliklerimle değerli olduğum için takdir ediyorum.
Ben her halimle, olduğum gibi, tüm özelliklerimle değerli olduğum için şükrediyorum.

Ben her halimle özelim, Kendi değerime sahip çıkıyorum.
Ben her halimle özelim, Kendi değerime sahip çıktığımı biliyor ve inanıyorum.
Ben her halimle özelim, Kendi değerime sahip çıktığımı kabul ediyorum.
Ben her halimle özelim, Kendi değerime sahip çıktığım için takdir ediyorum
Ben her halimle özelim, Kendi değerime sahip çıktığım için şükrediyorum

Değersizlik korkusuna odaklanarak ‘’bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum’’ cümlesini birkaç defa tekrarlıyoruz.
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla