Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-11-2012, 10:07 PM   #3 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı

ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: 2013 YENİ YIL HEDİYESİ

(3. Bölüm)

Risk alamama: Sorumluluklardan kaçan insan aynı zamanda risk almaktanda kaçar. Bunun nedeni geçmişte yaşadığımız korkularımızdan kaynaklanıyor. Yaptığımız her seçim örneğin sorumluluktan kaçmak gibi nedenin altında yatan gerçeği gizliyor. Sorumluluk ve risk alamazsak nasıl olurda ilerleyebiliriz ki. En büyük korkaklık sorumluluk ve risk almamaktır. En büyük bedeller ödeten bize yine risk almamaktır. Risk almaktan korkmamızın bir başka nedeni ise hakkında fazla bilgimizin olmamasından kaynaklanıyor.

‘’Hiç bir çaba sarfetmeden, risk almadan, sıkıntı çekmeden... Bir şey kazanmak mümkün değildir... Aşk-ta böyledir, sevmeden sevmeyi beklemek ise aptallıktır.’’ — T.Şahin

Hayatımızın en büyük riski; Hiç risk almamaktır. Hiçbir risk alamayan kişi, belli korkulardan, üzüntülerden kaçabilir. Ama hiçbir şey hissedemez, öğrenemez, değişemez ve değiştiremez.
Hâlbuki sorumluluk aldığımızda o gözümüzde büyüttüğümüz aldığımız sorumluluğun altında ezilicez inancın yerine sorumluluk aldığımızda hayatımızın ne kadar kolaylaştığını işlerimizin nasıl düzene girdiğini gözlerinizle göreceksiniz.

Peki, neden kararlar, sorumluluklar ve risk alamadığımızı hiç merak ettiniz mi? Hani biz küçüktük o aralar ailelerimiz kararları kendimiz verirsek hata yapacağımız düşüncesini bize aşıladılar ve hata yapmayı bile yanlış bir şeymiş gibi düşünmemizi sağlayıp hatalarımızdan ders alınması gerektiğini, hata yapmanın öğrenmenin bir yolu olduğu öğretilmedi bizlere, bizim yerimize kararlar aldılar. Sorumluluklarımızdan habersizdik. Riske girmememiz gerektiğini defalarca hatırlatıldı ve biz büyüdükçe bunların bize ne kadar zarar verdiğini görüyoruz. Sorumluluklardan kaçarak, kararları erteleyerek, riskten korkarak. Şimdi büyüdük ve neden sorumluluklar alamadığımızı, kararlar veremediğimizi, riskten korktuğumuzu, bize ne gibi zararları olduğunu görebiliyoruz. Peki neden geçmişteki bu tür inançları devam ettirelim ki. Halbuki sorumluluk üstlendikçe başarıya daha yaklaşıcaz, kararlar verdikçe hayatımız daha kolaylaşacak, risk aldıkça ilerleyebileceğiz.

‘’Riske girmeyen ilerleyemez. Kaplumbağa bile ilerlemek için boynunu dışarı çıkarmak zorundadır...’’ — La Edri

Ben bir risk alacağım. Aldığım riskte kişiliğimi ele verecek yüzümdeki maskeyi düşürecek ve en önemlisi kendim olmamı sağlayacak. Ben duygularımı o anda hissettiğim şeyleri açık açık söylemeyi seçiyorum. Konuştuğum insanların neredeyse çok azı bu riski alıyor ve duygularını açık açık anlatıyor. Başkalarını bilmem ama ben açık konuşan insanları o an aklından geçenleri söyleyenleri severim. Bazen ne kadar acıtsa da gerçekleri bu sayede görebilirim. Bu riski alırsam en azından kendim olucağımı taklit yada maskeyle dolaşmayacağımı görebiliyorum. O yüzden riskin önündeki korkuları kaldırmakta kararlıyım.

Risk tehlikeyi göze almaktır. Ama hayattaki en büyük risk hiçbir tehlikeyi göze alamamaktır. Bu yaşayabileceğiniz hayatı yaşamama riskidir. Yarattığınız sınırların içerisinde yaşama riskidir. Birçoğumuz bugüne kadar yaşayabileceğimiz başarıları yaşayamadık. Çünkü her defasında geri çekilip riski başkasının almasını izledik. Riski değerlendirmeden alıyorsanız, problemlere davetiye çıkartıyorsunuz. O gözümüzde büyüttüğümüz riskler bilinçaltımızdaki korkuların aynadaki yansıması. İlerlemek için alınması gereken bir zorunluluk.

Eğer hayatınızı ileri götürmek, kendinizi geliştirip kendinizi aşmak istiyorsanız, risk almak zorundasınız. Risk almak belirli ve kesin olana sıkı sıkıya tutunmayı bırakıp, üzerindeki hâkimiyetinizi gevşetmektir. Hiç kimse risk almadan gerçek aşkı bulamaz, gerçek güç geliştiremez, gerçek başarı ve saygınlığı yakalayamaz. Her riskte kaçınılmaz bir kayıp vardır. Ama ileri gitmek için verilmesi gereken bir kayıp. Birçoğumuz için kaybetme korkusu, kazanma isteğinden daha fazladır.

Risk alamamıza neden olan duyguları saptamak için geçmişte yaşadığımız bu tür olayları hatırlamaya çalışalım ve olayı saptadığınızda ne tür korkunuz olduğunu saptamanız çok daha kolay olacak.. İlk akla gelen kaybetme korkusu ve hata yapma korkusu. Geçmişte ailelerimiz bizlere sorumluluklarımızı, risk almayı öğretmediği için büyüdüğümüzde sorumluluk ve risk almakta oldukça zorluk çektiğimi fark ettim. O yüzden hata yapma korkusu ile risk almaktan çoğu zaman kaçınıyoruz.

Risk alamamanın ardında kaybetme korkusu ve hata yapma korkusu yatar. Geçmişte kaybetme korkusu yaşadığınız an’a gitmenizi, oradaki size sorular sorun ve sonra korku çalışmasındaki boşluğa kaybetme korkum var değilde oyuncağımı kaybetme korkum var gibi cümle kuruyoruz. Daha sonra Bu durumu daha önce nerede yaşadım?. gibi sorular soruyoruz ve aklımıza gelen görüntülerle de aynı çalışmayı sürdürüyoruz. Hata yapma korkusu ve daha sonra risk alamama korkusu üzerinde de aynı çalışmayı yapmanızı tavsiye ederim.

Kaybetme korkusu

Benim kaybetme korkum.
Ben kaybetme korkumu kabul ediyorum.
Ben kaybetme korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben kaybetme korkumu seviyorum.

Derin bir nefes alıp kalbimizden pembe ışıklar çıkardığımı hayal ediyoruz. Korku enerjisinin vücudumdan çıkıp sevgi enerjisinin tüm hücrelerime yayılmasına izin veriyoruz. Kaybetme korkusu ile ilgili bir şey hissetmeyene kadar birkaç tur başarı korkusunu tekrarlıyoruz ve daha sonra olumlamalara geçiyoruz.

Ben hiçbir şeyin ve hiç kimsenin sahibi değilim.
Ben hiçbir şeyin ve hiç kimsenin sahibi olmadığımı biliyor ve inanıyorum.
Ben hiçbir şeyin ve hiç kimsenin sahibi olmadığımı kabul ediyorum.
Ben hiçbir şeyin ve hiç kimsenin sahibi olmadığımı bildiğim için kendimi takdir ediyorum.
Ben hiçbir şeyin ve hiç kimsenin sahibi olmadığımı bildiğim için şükrediyorum.

Ben sahip olduğum değerlerimi biliyor ve özgürce seviyorum.
Ben sahip olduğum değerlerimi biliyor ve özgürce sevdiğimi biliyor ve inanıyorum
Ben sahip olduğum değerlerimi biliyor ve özgürce sevdiğimi kabul ediyorum
Ben sahip olduğum değerlerimi biliyor ve özgürce sevdiğim için takdir ediyorum
Ben sahip olduğum değerlerimi biliyor ve özgürce sevdiğim için şükrediyorum.

Ben kolayca kararlar alıyor ve hızla uyguluyorum.
Ben kolayca kararlar alıyor ve hızla uyguladığımı biliyor ve inanıyorum
Ben kolayca kararlar alıyor ve hızla uyguladığımı kabul ediyorum
Ben kolayca kararlar alıyor ve hızla uyguladığım için takdir ediyorum
Ben kolayca kararlar alıyor ve hızla uyguladığım için şükrediyorum

Kaybetme korkusu üzerine odaklanarak ‘’bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum’’ cümlesini birkaç defa tekrarlıyoruz.

Hata yapma korkusu

Benim hata yapma korkum var.
Ben hata yapma korkumu kabul ediyorum.
Ben hata yapma korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben hata yapma korkumu seviyorum.

Derin bir nefes alıp kalbimizden pembe ışıklar çıkardığımı hayal ediyoruz. Korku enerjisinin vücudumdan çıkıp sevgi enerjisinin tüm hücrelerime yayılmasına izin veriyoruz.

Ben her şeyimle bir bütünün parçasıyım ve kendimi olduğu gibi kabul ediyorum.
Ben her şeyimle bir bütünün parçasıyım ve kendimi olduğu gibi kabul ettiğimi biliyor ve inanıyorum.
Ben her şeyimle bir bütünün parçasıyım ve kendimi olduğu gibi kabul ettim.
Ben her şeyimle bir bütünün parçasıyım ve kendimi olduğu gibi kabul ettiğim için takdir ediyorum.
Ben her şeyimle bir bütünün parçasıyım ve kendimi olduğu gibi kabul ettiğim için şükrediyorum.

Ben yaptığım her hatadan ders çıkarıyorum ve hata yaparak öğreniyorum.
Ben yaptığım her hatadan ders çıkarıyorum ve hata yapmanın öğrenmenin bir yolu olduğunu biliyor ve inanıyorum.
Ben yaptığım her hatadan ders çıkarıyorum ve hata yapmanın öğrenmenin bir yolu olduğunu kabul ediyorum
Ben yaptığım her hatadan ders çıkarıyorum ve hata yapmanın öğrenmenin bir yolu olduğu için takdir ediyorum.
Ben yaptığım her hatadan ders çıkarıyorum ve hata yapmanın öğrenmenin bir yolu olduğu için şükrediyorum.

Hata yapma korkusu üzerine odaklanarak ‘’bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum’’ cümlesini birkaç defa tekrarlıyoruz.

Risk Alamama Korkusu

Benim risk alama korkum var.
Ben risk alama korkumu kabul ediyorum.
Ben risk alama korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben risk alama korkumu seviyorum.

Derin bir nefes alıp kalbimizden pembe ışıklar çıkardığımı hayal ediyoruz. Korku enerjisinin vücudumdan çıkıp sevgi enerjisinin tüm hücrelerime yayılmasına izin veriyoruz.

Ben yaşamın akışına güveniyorum ve kolayca risk alıyorum.
Ben yaşamın akışına güveniyorum ve kolayca risk aldığımı biliyor ve inanıyorum
Ben yaşamın akışına güveniyorum ve kolayca risk aldığımı takdir ediyorum
Ben yaşamın akışına güveniyorum ve kolayca risk aldığım için takdir ediyorum
Ben yaşamın akışına güveniyorum ve kolayca risk aldığım için şükrediyorum.

Risk alama üzerine odaklanarak ‘’bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum’’ cümlesini birkaç defa tekrarlıyoruz.

Yarın 4. ve son bölüm'ü paylaşıcam.. Sonrada çalışmalara başlayacağım..
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla