Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-11-2012, 07:34 PM   #6 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı

ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: 2013 YENİ YIL HEDİYESİ

rica ederim vaveylaaa :) ve size de çok teşekkür ederim foto_kontes iyiki varsınız :))

4. Bölüm

Erteleme: Karşımıza bir çok şekilde bürünüp çıkan bize yük olan zamanımızı verimsiz kullanmamıza neden olan etken.. Yapmamız gerekenleri gereksiz yere yarına ertelemektir. İşleri ertelemenin altında korku ve endişe, kişisel problemler, başarısızlık korkusu ve konsantrasyon zorluğu gibi farklı nedenler yatsa da sonuçlarına baktığımızda hem bugünün hem geleceğin kalitesini etkiliyor. Sizce hangisi daha cazip? İşini hemen yapmak mı? Gereksiz yere işini yarına erteleyip stres yapmak mı ?

Erteleme huyu 7 başlı bir yılan gibi, altında birçok nedenleri vardır ve her bir nedenleri bulup ayrı ayrı korku çalışması yapmamız gerekir.

Aşağıda ertelemenin nedenlerini ve neden oldukları korkuları sizinle paylaşıp daha sonra bu korkuları sevgi enerjisine dönüştüreceğiz. Not: Korkuyu yok etmenin tek yolu sevgi enerjisine dönüştürmektir. Kişiden kişiye bu nedenler değişebilmektedir. En sağlıklısı ertelediğimiz nedenin altında yatan korkularımız tespit edip ona göre korkuyu sevgi enerjisine dönüştürme çalışması yapabilirsiniz. Size birkaç örnek göstericem. Tekrarlıyorum en sağlıklısı ertelediğiniz konuları tespit edip ‘’bunun altında hangi korkum yatıyor’’ diye kendinize sorun.

Erteleme ya da yaşadığımız farklı sorunlar. Tüm sorunların çözümü kendini tanımakla başlıyor. Önce sorununuzu kendiniz tanımlamalı ve anlamalısınız. Siz kendinizi tanımadıkça, anlamadıkça, davranışlarınızın nedenlerini sorgulamadıkça çözüm önerileri sizin için sonuç vermez. Sizin probleminiz nedir? Hangi konularda ertelemeye başvuruyorsunuz? Erteleme alışkanlığınızın nedenleri neler olabilir?

Bu nedenler, zayıf noktalarınızdır ve hayatınızın farklı noktalarını da etkilemektedir. Bunu anladıktan sonra işlerinizi ertelememek adına farklı yollar geliştirebilirsiniz.

Korkularımız davranışlarımıza yansır. Bunu nasıl anlayacaksınız. Herkes birçok yapmak istemediği ya da yapmak isteyipte yapamadığı durumlarla karşılaşır. Sorun şu ki eğer o davranışın altında yatan korkuyu bulup’ta sevgiye dönüştürmezsen o rahatsız edici davranışını sürekli tekrarlayacaksın.

Eğer değişmek istiyorsan ilk adımı atmanın zamanı geldi. Değişimin sırrı kabullenmektir. Değişim için inkâr etmek yerine ya da bahane bulmak yerine önce erteleme konusunda bir sorunun olduğunu kabul etmekle işe başlayabilirsin. Sizlere burada ertelemenin önündeki sorunları ve sorunların altındaki korkuları göstermeye çalışıcam..

Mükemmelliyetcilik: Mükemmeliyetçi insan, 1 şeyden %100 emin olmadığı sürece hareket etmesi zor veya en iyisini yapmak için uygun bir zamanı beklemek yani bir sonraki sefere ertelemek. Kendinin ve/veya çevresindekilerin en ufak bir hatasını bile kabul edemeyen, kendini ya da etrafındakileri sürekli olarak eleştiren, kendi doğrularına göre düzeltmeye çalışan, ulaşılması neredeyse imkânsız, gerçek dışı hedefler koyan ve doğal olarak bu hedeflere ulaşamadığında da hayal kırıklığı ve öfke yaşayan, süreçten keyif almaktan uzak, sonu odaklı, sürekli olarak beğenilmeme ve sevilmeme kaygısı yaşayan biridir. Tatminkâr ilişkiler yaşaması ve işler yapması oldukça zordur. Kendini ve başkalarını acımasızca eleştirir ve mutsuzluk üretir. Mükemmeliyetçi kişi kendi sırtını sıvazlamadığı, kendini ödüllendirmediği için sürekli olarak dışarıdan onaylanma ve olumlu geri bildirim bekler. Alamadığı zamanlarda da yaşadığı hayal kırıklığı yıkıcı olabilir. Mükemmelliyetciliğin ardında onaylanmama korkusu yatar.

Mükemmeliyetçi olup olmadığınızı nasıl anlarsınız?

• Sürekli olarak denetleme ve onay alma
• Tekrarlama ve düzeltme
• Aşırı planlama, düzenleme ve sıralama
• Karar vermede güçlük çekme
• Erteleme
• Kaçınma
• Başkalarını değiştirmeye çalışma

Onaylanmama Korkusu

Benim onaylanmama korkum var.
Ben onaylanmama korkumu kabul ediyorum
Ben onaylanmama korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben onaylanmama korkumu seviyorum.

Derin bir nefes alıp kalbimizden pembe ışıklar çıkardığımı hayal ediyoruz. Korku enerjisinin vücudumdan çıkıp sevgi enerjisinin tüm hücrelerime yayılmasına izin veriyoruz.

Hiç kimsenin benim yaptığım işi onaylamasına ihtiyacım yok
Hiç kimsenin benim yaptığım işi onaylamasına ihtiyacım olmadığını biliyor ve inanıyorum.
Hiç kimsenin benim yaptığım işi onaylamasına ihtiyacım olmadığını bildiğimi kabul ediyorum.
Hiç kimsenin benim yaptığım işi onaylamasına ihtiyacım olmadığını bildiğim için takdir ediyorum.
Hiç kimsenin benim yaptığım işi onaylamasına ihtiyacım olmadığını bildiğim için şükrediyorum.

Onaylanmama üzerine odaklanarak ‘’bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum’’ cümlesini birkaç defa tekrarlıyoruz.

Başarısızlık korkusu: Bazı insanlar aldıkları kararlar karşısında kendini yetersiz hissedip kişi kaygılarından dolayı o işi yapmak istemez. Bu durumda kişi karşı karşıya olduğu durumla yüzleşmek yerine, bir devekuşu misali kafasını saklar. O işi erteleyebildiğince erteler.

Hata yaptığında ise insan bundan ders çıkarmak yerine başarısızlık sayıp ikinci defa denemeye çoğu zaman cesaret edemiyor ne yazık ki. Başarısızlık korkusu olumsuz düşüncelerden besleniyor. Olumsuz düşüncelerde haliyle duygularımızı etkiliyor. Birçok olumsuz duygular vardır. Ama çoğunun kökeninde de kızgınlık yatar. Kızgınlığın temelinde de, bir şeyi yada birilerini suçlamak vardır. Suçlamayı bıraktığımız anda, olumsuz duygular kaybolmaya başlar. Korku başarının bir numaralı ve en büyük düşmanıdır. Başarısızlık korkusundan kurtulursak başarı kaçınılmazdır.

Bir iş gözünüzde büyüyorsa onu yapmadan önce birkaç saniye şunu hayal edin: bu iş bittiğinde üzerinizden o yükün nasıl kalkacağı ve zihninizin nasıl hafifleyeceği… Bunun bilincinde olduğunuza gerçekten motive olacak ve hatta işinizi normalden çok daha çabuk bir sürede sonlandırabileceksiniz.

Gözünde büyütmek beraberinde üşenmeyi, üşenmek de hemen akabinde yarına ertelemeyi getirir. Dolayısıyla üşengeçliği bir kenara bırakın, bitişin hayalini kurun ve hemen o işe atılın!

Burada yetersizlik, suçlanma ve başarısızlık korkusu çalışmaları yapıcaz. Sırayla çalışmalara başlayalım.. Önce yetersizlik korkusunun üzerine gidiyoruz...

Yetersizlik korkusu

Benim yetersizlik korkum var.
Ben yetersizlik korkumu kabul ediyorum.
Ben yetersizlik korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben yetersizlik korkumu seviyorum.

Derin bir nefes alıp kalbimizden pembe ışıklar çıkardığımı hayal ediyoruz. Korku enerjisinin vücudumdan çıkıp sevgi enerjisinin tüm hücrelerime yayılmasına izin veriyoruz.

Ben her halimle yeterliyim.
Ben her halimle yeterli olduğumu biliyor ve inanıyorum.
Ben her halimle yeterli olduğumu kabul ediyorum.
Ben her halimle yeterli olduğum için kendimi takdir ediyorum.
Ben her halimle yeterli olduğum için şükrediyorum.

Yetersizlik üzerine odaklanarak ‘’bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum’’ cümlesini birkaç defa tekrarlıyoruz.

Suçlanma korkusu

Benim suçlanma korkum var.
Ben suçlanma korkumu kabul ediyorum.
Ben suçlanma korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben suçlanma korkumu seviyorum.

Yaşadığım ve yaptığım her şeyi ben onaylıyorum.
Yaşadığım ve yaptığım her şeyi ben onayladığımı biliyor ve inanıyorum.
Yaşadığım ve yaptığım her şeyi ben onayladığımı kabul ediyorum.
Yaşadığım ve yaptığım her şeyi ben onayladığım için kendimi takdir ediyorum.
Yaşadığım ve yaptığım her şeyi ben onayladığım için şükrediyorum.

Suçlanma üzerine odaklanarak ‘’bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum’’ cümlesini birkaç defa tekrarlıyoruz.

Başarısızlık korkusu

Benim başarısızlık korkum var.
Ben başarısızlık korkumu kabul ediyorum.
Ben başarısızlık korkumu şu anda sevgiye dönüştürmeye niyet ettim.
Ben başarısızlık korkumu seviyorum.

Ben her halimle başarılıyım.
Ben her halimle başarılı olduğumu biliyor ve inanıyorum.
Ben her halimle başarılı olduğumu kabul ediyorum.
Ben her halimle başarılı olduğum için kendimi takdir ediyorum.
Ben her halimle başarılı olduğum için şükrediyorum.

Başarısızlık üzerine odaklanarak ‘’bu durumu yaşamama sebep olan her ne ise özür dilerim lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum’’ cümlesini birkaç defa tekrarlıyoruz.

Bu linkten Başarısızlık konulu eft çalışması yapabilirsiniz. eftilesoruncoz.com | EFT İLE SORUN ÇÖZ

2013 hediyesinin diğer üç başlığı olan konularıda aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1.) Affetmek öğrenilebilir başlıklı konuda insanları ve kendimizi neden affetmemiz gerektiğini, bunu kendimize bir iyilik olarak görmemizi, insanları ve kendimizi affettiğimizde üzerimizdeki yükün nasıl hafiflediğini, nasıl rahata erdiğinizi, nasıl huzurlu olabileceğinizi görmenizi bunun içinde deneyimleniz gerektiğini ve çözüm yollarını gösterdim..

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post833129

2.) İçsel temizlik başlıklı konuda ise Korkuyu sevgiye dönüştürme çalışması yer alıyor. Korkulardan kaçmak yerine evde kendi başınıza korkularla nasıl yüzleşebileceğinizi, bunun için neler yapacağınız uygulama çalışmasını göstermeye çalıştım. Yöntem çok basit lütfen önyargı ile yaklaşmayın. Korkularla da yüzleşmek için kimsenin karşısına çıkmanıza gerek yok. Ben çoğu sorunlarımızın, yapamadığımız şeyler olsun bunların altında geçmişte yaşadığımız korkularımızdan kaynaklandığını düşünüyorum..

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post832460

3.) Burada ise diğer 2 başlıktaki konular gibi bilinçaltına yönelik bir çalışma yapıcaz. Bu çalışmanın adı ise Bilinçaltını temizleme ve enerjinizi yükseltme çalışması olacak. Çalışma, meditasyon olarak sizlere sunulacak. Dileyen aşağıdaki linkten meditasyonu indirebilir. Yalnız bu konuyu paylaşan ben değilim..

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post832685

Hotfile.com: One click file hosting: Bilinçalti temizleme ve enerjinizi yükseltme meditasyonu.mp3

2013'e 47 gün kaldı ve yarından itibaren çalışma hazırlıklarına başlayacağım ve fırsat buldukça da çalışmalarımın devamlılığı bu başlık altında paylaşacam.. Sizlerinde bu çalışmalara katılmanızı gönülden istiyorum.. Sevgiyle Kalın ..
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla