Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-11-2012, 11:23 PM   #63 (permalink)
Muallim
Teğmen

Muallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 108
50 Mesajinıza toplam 178 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Muallim will become famous soon enoughMuallim will become famous soon enough
Standart Cevap: Eğer çekim yasası doğruysa

Alıntı:
ceko_25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tamam YARATICIYA inanıyo diyelim yalandır kendisi bizzat şeytandır burda bahsettigim tanrı YARATICI manasında diil yoktan var etmekten bahsetmiyorum tanrı olmmaktan kastım en büyük güç olmak kapiş onun için zihin kontrolleriyle hipnozla iknayla enbüyük tanlarla fıransayı 2 saatte elgeçirmek 3 milyonla stalingrata saldıran o degilde kim olursa hitlerin tanrısıda olacaktır
Peki burada çekim yasasının rolü ne onu anlamadım. Hitler'in başarılarını açıklamak için neden Çekim Yasası'na başvuralım.

Siyasi ve askeri dehası, zihin kontrolü ve ikna konusunda uzman olması, ülkesinin askeri teçhizat bakımından yeterliliği, kendisinin zekası ve özgüveni her şeyi açıklıyor. Eğer burada bir "çekim" varsa metaforik anlamda bir çekim vardır. Yani doğru hamleler yaptıkça işleri rast gitmiştir ve istediği pozisyonları kendisine çekmiştir. Kısacası tüm Avrupa'nın Nazilerin çizmeleri altında ezilmesini açıklamak için Çekim Yasası gibi mistik öğelere başvurmamıza gerek yok diye düşünüyorum.

ÇY'nin etkisi olma ihtimali de var ama bu o kadar belirgin değil.

Alıntı:
ceko_25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu cümlende hiç inandırıcı gelmedi kavgamı hapiste tamamlamıştır yani seçilmededen çok çok önce orda bi yahudi savaşından bahsedicek kadar aptal olabilirmi
Birincisi: Evet, bu kitabı başarısız bir darbe girişimi sonucu girdiği hapiste yazmıştır. İngilizcesini koydum çünkü şuan Almancasını arayamam. Ayrıca İngilizce en baskın dildir ve pek çok kaynaktan teyit edilebilir. Bu yüzden bilginin güvenilirliğine hiçbir gölge düşürmez.

İkincisi: Hitler'in bu cümleleri kurması için seçilmesini ve 1933 yılını beklemesi gerekmiyordu. Kendisinin 1919'lardan beri antisemitist ve ırkçı gruplarla ilişkisi vardı. 1920 sonlarında Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'ne katıldı. Birinci Dünya Savaşı sonrasında Almanya'da yahudi karşıtı akımlar revaçtaydı. Mesela Thule Derneği (kuruluşu: 1918) ve German Order (kuruluşu: 1899) bu akımların en ünlüleri arasındadır. Ayrıca Hitler, Helena Blavatsky gibi yazarların üstün ırk ve Atlantis efsanesini konu alan fikirlerinden etkilenmiştir. Yani Hitler'in o yıllarda anisemitist (yahudi karşıtı) olduğunu gösteren pek çok bilgi var ve şüphe etmek içinse hiçbir neden yok.