Yüzbaşı
Üyelik tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 202
Tesekkür: 319
370 Mesajinıza toplam 892 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Boy uzatma formülü kitabı nın detayını buradan paylaşabilecek varmı? KLOR Ne işe yarar:
1. Vücudunuzu esnek tutmaya yardımcı olur.
2. Sistemi arındırarak sindirime yardımcı olur.
En çok bulunan kaynaklar: Sofra tuzu, yosun ve zeytin.
Kullanım dozu: Belirlenmemiştir. Bununla beraber, günlük ortalama tuz alımı yeterli miktardan fazla olmalıdır. FLORÜR Ne işe yarar:
1. Kemikleri güçlendirir.
2. Diş çürüklerini azaltır.
En çok bulunan kaynaklar: Florürlenmiş içme suyu, deniz mahsulleri ve jelatin.
Kullanım dozu: Henüz belirlenmemiştir, fakat çoğu insan gereken miktarı içme suyundan elde eder.
Not: Florürlenmiş içme suyu bulunmayan yerlerde reçete ile alınabilir. Doktor tarafından tavsiye edilmedikçe fazladan florür alınmamalıdır. İYOT Ne işe yarar:
1. Gelişimi destekler.
2. Enerji sağlar.
3. Fazla yağın yakılmasını sağlar.
En çok bulunan kaynaklar: Yosun, tuz, tüm deniz mahsulleri, soğan ve iyotça zengin toprakta yetişen sebzeler.
Kullanım dozu: (Yetişkinler için oransal doz günde 80 ile 150 mcg arasıdır)
Not: İyot, gelişimi destekleyen ve düzenleyen tiroid bezinin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Vitamin veya multi vitamin preparatlarınızla birlikte tuzunuzun iyotlu olup olmadığını kontrol ediniz. İyotun fazlası zararlı bir etkiye neden olabilir. Burada bahsedilmeyen iyot takviyesi için doktora başvurulması tavsiye edilmektedir 11 DEMİR Ne işe yarar:
1. Büyümeye yardımcıdır.
2. Yorgunluğu engeller.
3. Kanda hemoglobin oluşumuna yardım eder.
4. Sağlıklı cilt rengi sağlanmasına yardımcıdır.
En çok bulunan kaynaklar: Karaciğer, sığır eti, böbrek, yumurta sarısı, istiridye, tahıllar, çiğ istiridye ve kırmızı et
Kullanım dozu: (Önerilen günlük alım miktarı 10 ile 18 mg arasıdır)
Not: Demir takviyenizin, vücudunuzdaki E vitaminini yok eden bir inorganik demir bileşiği olan “Ferröz Sülfat” içerip içermediğini kontrol ediniz. Bu bileşenden uzak durmaya çalışınız. Erkek vücuduna kıyasla daha çok demir kullandıklarından kadınların bu takviyeye daha çok gereksinimi vardır. MAGNEZYUM Ne işe yarar:
1. Kalp damar sistemine yardımcıdır.
2. Sinir ve kas işlevlerine yardımcı olur.
3. Kalsiyum ve C vitamini metabolizması için gereklidir.
En çok bulunan kaynaklar: İncir, elma, greyfurt, limon, çekirdek, fındık, sarı mısır ve koyu yeşil sebzeler
Kullanım dozu: (Günde 300 ile 400 mg arası)
Not: Sert içme suyu bulunan bir bölgede yaşıyor veya çok miktarda fındık, çekirdek ve yeşil sebze tüketiyorsanız, yeterli miktarda magnezyum alıyorsunuz demektir. FOSFOR Ne işe yarar:
1. Gelişime yardımcı olur.
2. Enerji sağlar.
En çok bulunan kaynaklar: Balık, kümes hayvanları, yumurta, et, fındık, çekirdek ve öğütülmemiş tahıl.
Kullanım dozu: (Yetişkinler için önerilen günlük alım miktarı (RDA) 800 ile 1200 mg arasıdır) 12 Not: Çoğu beslenme düzeni yeterli miktarda fosfor veya “fosfat” içermektedir, bu nedenle takviye almadan önce beslenme düzeninizi kontrol ediniz. Diğer önemli mineraller şöyle sıralanabilir:
POTASYUM İçeren kaynaklar; turunçgiller, tere, muz, patates ve yeşil sebzelerdir. SODYUM İçeren kaynaklar; tuz, kabuklu deniz ürünleri, havuç, pancar ve böbrektir. SÜLFÜR İçeren kaynaklar; yağsız sığır eti, balık yumurtası, lahana ve kuru fasulyedir. ÇİNKO İçeren kaynaklar; biftek, yumurta, kuzu pirzolası, bira mayası ve balkabağıdır. PROTEİNLER Herkesin protein gereksinimi, vücut boyutu, yaş ve sağlık durumuna göre farklılık gösterir. İri, genç bir insan, daha ufak boyutlara sahip, yaşlı birinden daha fazla proteine ihtiyaç duyacaktır. Proteinler farklı işlevlere sahiptir ve vücudun farklı bölgelerinde görev alırlar. Temelde iki tip protein vardır – tam ve eksik protein.
1. Tam Protein – Doku yapımında görev alan ve et gibi hayvan organları, kümes hayvanları, yumurta, süt ve peynir gibi besinlerde bulunan gerekli sekiz amino asidin uygun şekilde dengelenmesini sağlar.
2. Eksik Protein – Esansiyel amino asitlerden yoksundur ve tek başına alındığında etkin şekilde kullanılmaz. Bununla beraber az miktardaki hayvansal kaynaklı proteinlerle birleştirildiğinde tam protein haline gelir. Çekirdek, fındık, bezelye, tahıllar ve fasulyede bulunur.
Not: Tam ve eksik proteinlerin karıştırılması, her birinin tek başına kullanılmasından daha çok besin değeri sağlar. SU – Sindirim ürünlerinin tümü için temel çözücüdür. Vücudumuzdan atıkları uzaklaştırmak için gereklidir ve günde 6 ile 8 bardak su içmek sağlıklı olarak kabul edilir. 13 |