Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-12-2012, 06:48 PM   #7 (permalink)
Eğlenceli
Teğmen
 
Eğlenceli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2012
Mesajlar: 108
Tesekkür: 149
86 Mesajinıza toplam 193 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Eğlenceli is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendimi tanıma ve yeniden şekillendirme yolunda neler öğrendim ?

Alıntı:
ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iyiki varsınız sizi yeni farketmeye başladm. Hoşuma giden yanınız değişime ve gelişime açık olmanız.. Eksikliklerinizi görebilmeniz ve bunun için çaba sarfetmeniz. Fikirlere açık olmak eleştirileri, gelişimimiz için bir fırsat olarak görmek (zaman zaman alınsamda :))

Hedef belirleyip hedeflerinize ulaşabilmeniz bunlar her insanın yapabileceği şeyler ama her insanın yaptığı birşeyde değil.. Bazılarımız neyi nasıl yapılacağını, nereden başlayacağını pek kestiremiyor. Bu yüzdende ilk adım atması daha zor hale geliyor.. Önemli olan değişimin düşüncelerde gerçekleştiğini farkedebilmek. Değişim senin düşüncelerinde gerçekleşir. Sonra davranışlarına yansır ve en sonunda da kişiliğini şekillendirmeye başlar.

Benim değişim konusunda farkettiğim bir çok eksikliklerim olsada bunlardan en önemlisi uzun bir yazıyı okuyup bitirdikten sonra ne okuduğuımu tam kestiremememdi. İşte bu konu içinde 2 farklı çalışma yürütüyorum. İnş. bu sorundan kurtulurum..
teşekkür ederim, siz de iyiki varsınız :) kısa bi süre önce sitede sizin nitelikli paylaşımlarınıza rastlamıştım ama siteye çok vakit ayıramadığımdan olsa gerek yorum yazmak nasip olmamıştı.
evet eleştiriler çok önemli gerçekten, ama hepimiz farklı farklı ifade tarzlarına sahip olduğumuz için (kimimiz daha sivri dilli kimimiz daha munis) birbirimizi yanlış anlamalar alınmalar falan ortaya çıkabiliyor. ama ters gelen ifade tarzını kişisel olarak algılamayıp "o kişinin kendinin ifade tarzı" olduğunu hatırlamak işimi kolaylaştırıyor diyebilirim. çünkü bu insanlar bilerek ve isteyerek kalp kırmak amacıyla eleştirmiyorlar (ve belki buna yol açtıklarının farkında bile değiller) bundan eminim.

bence değişime nereden başlayacağını bilememek durumu, değişim için harekete geçmeyi yeteri kadar istemeyen kişilerin sığındıkları bir bahane olduğunu düşünüyorum. bir de birşeyleri başarmış olan insanlardan öneri beklerken 2x2 = 4 tür gibi veya 1. aşama şudur 2. aşama budur gibi, hazır kalıplaşmış formüller sunulmasını bekliyorlar. böylece işlerini garanti aldıklarını ve çabalarının boşa gitmeyeceğinden emin olduklarını düşünüp,
çabaları sonucu başarısızlığa uğradıklarında ise suçu rehber edindikleri kişiye atmak istiyorlar.(burada kimse alınmasın, bazılarımız öyle ama)
hiçkimse bir yola ilk adım ile başlarken hangi noktadan başladığını bilmeden başlıyor. bunu ancak ilerledikçe anlayabiliyoruz. hepimiz kendimize "kişiselleştirilmiş rehber" bulma şansına sahip değiliz. bir veya birçok kişiyi rehber alabiliriz (hatta bu rehberler bile birbirinden farklı yönlere gidiyor olabilirler.) ama o kişilerin önerilerini yine kendimiz kişiselleştirerek kendi yolumuzu yapabiliriz. gittiğimiz yolda karşımıza çıkacak olanlar ve yapacak olduğumuz şeyler tıpkı parmakizlerimiz gibi herkesinki birbirinden farklı olacaktır, benzerlikler olsa da . inşallah sen de sorun olarak gördüğün engelleri aşarsın ve inşallah çalışmalarının meyvesini görürsün. iyi ki varsın :)
__________________
Eğlenceli isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla