Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-12-2012, 11:17 AM   #17 (permalink)
Eğlenceli
Teğmen

Eğlenceli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 149
86 Mesajinıza toplam 193 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Eğlenceli is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Eğlenceli Bir Günlük

Günaydın sevgili günlük,
Bugün yağmurlu bir gün,
dolayısıyla dışarı çıkma ihtimalim çok zayıf. o yüzden evde neler yapabilirim ?
evde neler yaparak bugünkü ve gelecekteki hayatıma küçük de olsa katkıda bulunabilirim onu düşüneceğim. ama evde olacağıma ve dışarı alışverişe çıkamayacağıma göre ev için ve kendim için almam gereken şeyleri düşünmeyi bir kenara bırakıp daha meşakkat isteyen konular üzerinde düşünmeye ve karar vermeye karar verdim. Evde oturup da alışveriş listemdeki maddeleri düşünürsem zamanımı boşa harcamış olurum. son 2-3 gündür kafama takılan "Hedef belirleme" konusu var bu konuyu bugün çözmek, tamamen çözemesem de çözmeye 1 adım daha yaklaşmak istiyorum. kendimi şu an nedense nehire düşmüş bir sonbahar yaprağı gibi hissediyorum. Nehirin üzerinde sürükleniyorum. o nereye götürürse oraya gibi. Sanırım bu his kontrolden çıktığımı gösteren bir his. bu hisse kulak vermem gerektiğini düşünüyorum. kendime yeni hedef bulamamış olmaktan kaynaklanıyor. bunun farkındayım.

peki yeni hedefimi belirlerken neler yapabilirim? nereden başlayabilirim ?
şu anki en yakın ilk hedefim konumuna koyacağım hedef hangi özellikleri barındırmalı ?

* nispeten kolay ve ulaşması uzun süre almayacak birşey olmalı

* Somut ve ölçülebilir bir hedef olmalı ki başardığımı net şekilde görebilmeliyim. yani kişisel yoruma dayalı bir hedef olmamalı. çünkü görüşümüz günden güne değişebilir. Bugün başardım dersin. yarın o kadar da başaramamışım diyebilirsin. böyle olmamalı. en azından sayısal bir değerle ölçülebilen bir hedef olmalı

* ama tek hedef bu ilk hedef olmamalı ki sandığımızdan çabuk ulaştığımızda yine açıkta kalıp yine boşluğa düşüp yeni hedef arayışına girmemeliyiz.
bu da demek oluyor ki birkaç tane hedef yaratıp onları kolaylıklarına zorluklarına ve alacağı tahmini süreye göre sıralamaya koymalı ve en kısa süren ve en kolay hedefi ilk hedef, arkasından gelicek olarak daha zor ve daha uzun süreliler olmalı.

* ama bence en en önemlisi de, hiçbir hedefimizi "Hayatımızın Hedefi" haline getirmemeliyiz. Hayatımızın bir baş hedefi olmasın demiyorum. Ama hayatımızın baş hedefi somut bir hedef olmamalı.

çünkü dediğim gibi insanın düşünceleri yorumları zamanla değişebiliyor. Bugün senin için çok şey ifade eden birşey yarın o kadar şey ifade etmeyebiliyor.
onun için hayatımın hedefini soyut nitelikte bir hedef olarak seçeceğim.
bu demek oluyor ki bu şeyler eğitimle, iş hayatıyla, veya özel hayatla veya bazı etiketlerle statülerle ilgili hedefler değil. Yani etiket peşinde veya maddi şeyler peşinde koşmak değil.
Gece yastığa başımızı koyduğumuzda gerçekten içimiz rahat bir şekilde ve günü gözümüz arkada kalmadan, birşeyleri yarım bırakmış olmak ve doyumsuz bir hisle günü arkada bırakıp bırakmadığımız daha önemli. yani gözümüzü kapadığımızda o yaşadığımız günün hesabını da kapatabilmeliyiz. bu kriter benim için en azından "günlük hedef" halinde. Değişmeyen ama hergün yenilenen bir hedef. ve hergün bu hedefe ulaşmaya çalışarak günümü yaşıyorum. Günü boş geçirmemeye çalışıyorum.