Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-12-2012, 01:11 PM   #12 (permalink)
Eğlenceli
Teğmen

Eğlenceli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 149
86 Mesajinıza toplam 193 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Eğlenceli is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendimi tanıma ve yeniden şekillendirme yolunda neler öğrendim ?

Alıntı:
ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekkür ederim Eğlenceli :))

şu sözüne hak veriyorum.. ''bence değişime nereden başlayacağını bilememek durumu, değişim için harekete geçmeyi yeteri kadar istemeyen kişilerin sığındıkları bir bahane olduğunu düşünüyorum. bir de birşeyleri başarmış olan insanlardan öneri beklerken 2x2 = 4 tür gibi veya 1. aşama şudur 2. aşama budur gibi, hazır kalıplaşmış formüller sunulmasını bekliyorlar. böylece işlerini garanti aldıklarını ve çabalarının boşa gitmeyeceğinden emin olduklarını düşünüp,
çabaları sonucu başarısızlığa uğradıklarında ise suçu rehber edindikleri kişiye atmak istiyorlar.''

bende öyleydim bunun için alınmamı gerektirecek hiçbirşey yok.. Hep birilerinin yol göstermesini istiyordum ama bunun için gereken çabayı göstermiyordum. Mesela aynı sorunu yaşadığım bir kişi o sorundan kurtulduğunda onun çözüm yolunu ben kendimde uygulamıyordum.. Değişmeyi istiyordum ama sıra uygulamaya geldiğinde isteksizdim.. ve bir an düşündüm zamanım çokdu ve ne yapacağımı bilmiyordum zamanımı çok gereksiz işlerle harcıyordum ve bu durum canımı sıkmaya devam etsede hiçbirşey yapmıyordum kendim için...

bir boşluk anımı yakaladım ve artık insanların hazır kalıplaşmış formüllerin sunulmasını beklemekten sıkıldığım için kendi yöntemimi, bilgilerimi uygulamaya koyuldum ve ilk adımı işte bu boşluk anımdayken atmıştım.. İlk adım bir kağıt ve defter bulmaktı. Sonra ne tür çalışmaları yapmak istediğimi belirledim. Bir hedef belirledim.. Hedefime ulaşabilmek için bir plan ve planıda yeteri kadar detaylandırdıktan sonra sıra çalışmaya başlayacağım günü belirledim ve belirlediğim günde çalışmalara başladım.. ve herşeyden önce bir çalışma hazırlarken bunu kendim faydalanırken aynı zamanda 2013 YENİ YIL HEDİYESİ olarak forumda paylaştım.. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-hediyesi.html
Ben teşekkür ederim Bykus, siteye ve konuya yaptığın katkılarından dolayı :)
yazdığım sözleri tekrar okuyunca, yani bahsettiğim türde kişilerin bakış açısından okumaya çalışınca sanki biraz sert bir eleştiri yapmışım gibi duruyor.
önceleri sen de bu tür davranışlarda bulunduğunu belirtmişsin. Muhtemelen ben de dahil hepimiz belki bu şeyleri yaşadık ve o aşamadan bugünlere geldik. Kınamak maksadıyla değil de, nerden başlanacağını bilememek durumunun altında yatan gerçek nedene vurgu yapmak ve farkındalık yaratmaktı amacım.
başladığın zaman ve ilerlediğinde inan ki hangi noktadan başladığının hiç önemi kalmıyor. yada nereden başladığını bazen bilmen bile gerekmiyor.

nereden başlayacağını bilemeyen ve değişim için ilk adımı atamayan kişilerin, bahane bulmak dışındaki diğer sorunları da gerçekleştirmek istedikleri hedefleri kafalarında bir şema, bir taslak içerisinde görememek yani anahatlarıyla bir kalıba şekle sokamamak. Ve bu durumdan dolayı pireyi deve gibi görmeye başlamak ve iyice korkmak ve kaçınmak. bu durum da ister istemez tembeliği ve hazırcılığı ve tamamen başkalarına yaslanmayı getiriyor.bence bunun için senin de dediğin gibi birşeyleri yazmak veya çizmek çok önemli. Zihinde dağınık vaziyette uçuşan düşünceleri kağıda toplayıp sabitlemek ve sonra onları düzenlemek gerek. insan yazdığı birşeye gözüyle gördüğü şeye daha iyi hakim olabiliyor. Böylece herkes kendisi için en uygun şemayı ve formülü bulacaktır.
senin çalışma yöntemini ve sıralamanı da çok beğendim :) benim çalışma sistemime çok benziyor. Konunu inceleyip o başlık altında yorum yazacağım sana. paylaştığın için teşekkür ederim.