Alıntı:
ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı
Teşekkür ederim. Bu yöntemi uygulamaya başladıktan sonra bir meditasyonda aynen bu uygulama geçiyordu şaşırtıcı.. Peki senin yöntemin nedir ??? ve rica ederim.. (biraz kafa karıştırıcı oldu bu cümle son cümlende teşekkür ettiğin için rica ederim dedim.)
aslında ilk zamanlarda bizde öyle değilmiydik, neyi nasıl yapacağımızı bilmiyorduk, birilerinin bize yol göstermesini istiyorduk ve işde bugünlere de böyle geldik. Deneyimleyerek, doğru yada yanlış kendi seçimlerimizi yaparak, bazen yaptığımız seçimlerin farkında olmasak bile, hata yaparak öğrendik bazı şeyleri. Kazandığımız bilgilerimizle, tecrübelerimizle, deneyimlerimizle şimdilerde neyi nasıl yapabileceğimiz biliyoruz. Kendi yolumuzu kendimiz çiziyoruz artık. Hayatı deneyimlemenin en güzel yanı yaşayarak öğrenmektir. (güzel sözmüş :D)
Şimdilerde ise bu durumda bizim yerimize bir başkaları var ve bizde bu kişilere bilgilerimiz doğrultusunda yön vermeye çalışıyoruz.. İşte bu yolda ilerlerken insanın kendi seçimlerini yapmasını, yaptığı seçimlerinde bazen hata yapmış olsada bu hatasını farkedip ders çıkarması, bazı şeyleri yaşayarak deneyimlemesini herşeyden önce çok isterim.. Bende bu yolla öğrendim ama çok zaman kaybettim.
Şimdi ben direk zaman kazandıracak bilgileri versem ki verdimde zaten o kişi bu bilgileri ne kadar farkında olabilirki sonuçta o deneyimi kazanırken benim o süreçte neler yaşadığımı bilmiyor, işte bu yüzdende deneyimlerini yaşayarak kazanmasını tavsiye ederim. Ben neyi nasıl yapacağımı kavradığımda şu kadar zaman kaybettim ama şu deneyimi kazandım dediğimde ise bunu yeterince önemsemediklerini düşünüyorum ister istemez... Ne kadar doğru orasını bilemem ama ben insanın en az bir kere deneyim kazanmasını daha sonrada insanların deneyimlerinin ne kadar değerli olduklarını görmelerini isterim... |
Rica ederim. Belki o meditasyonda duymuş olduğun sözlerin benzerlerini çoğu kez başka yerlerde de önceden duymuş ve okumuş olabilirsin ama o an o konuya odaklanmış olmadığın için dikkatini çekmemiş olabilir. ama şimdi konuyla ilgili olduğun için "Algıda seçicilik" denilen şey oluşmuş olabilir. Yada bazıları bunu "çekim yasası" olarak adlandırıyor. o yüzden aslında bu tür şeyler pek de şaşırtıcı değil. Ama farketmenin verdiği heyecan ayrı bir güzel tabi ki :)
benim yöntemim nedir ? aslında en başlarda kendime belirli bir yöntem çizmemiştim çünkü plandan programdan disiplinden sıkılan bir yapım vardı ve her yaptığım planı da birşekilde bozardım. planlarım da nedense dakikası dakikasına hesaplanmış ve çok detaylı ve sınırlandıran programlar olurlardı. yaptığım planların gerçekçi olmadığını görünce sorunun bende değil planlarda olduğunu anladım. yani bizler önce plansız olarak başlayıp kendi gerçeklerimizi farkettikçe planımızı zamanla şekillendirmeliyiz. Biz plana değil, plan bize uymalı.
kısacası benim ilk adımım günlük tutmakla başladı. ama bu sitedeki tuttuğum günlükten bahsetmiyorum. Bilgisayarımda kendime özel olan ayrı bir günlük daha bulunduruyorum ve oraya o gün yaptıklarımı, yakın zamanda yapmak istediklerimi ve geçmişte yapıp bugün sonucunu aldığım şeylerin sonucunu yazıyordum hala da devam ediyorum. yani kendime tekmil verme ve kendimi kontrol etme amaçlı günlüğüm var. Günlük derken sadece o günün şeylerini kapsamıyor daha esnek formatta. içeriğinde dün bugün ve yarın birarada oluyor. Bu günlükleri tutarken her ay için farklı bir günlük dosyası açıp yazıyorum ve ay bittiğinde o günlüğümü gözden geçirip kendimi değerlendiriyorum ve hatta bunu daha rahat sağlamak için gereksiz uzun satırları silip öyle kaydedip saklıyorum. yeni kararlar verirken yardımcı oluyor. ilk adımım buydu. Sonrası ise telkin dinlemek ve burdaki bilgilerden paylaşımlardan faydalanmak. Bir de geçmişte okuduğum kişisel gelişim kitaplarından geriye aklımda kalan ufak tefek şeyler. elimden kağıt kalem eksik olmaz. herhangi bir konuda aklıma en ufak birşey gelse hemen not alırım. ya bilgisayara ya kağıda, yada buraya yazarım. böylece kafamdan geçen düşünceler boşa gitmemiş oluyor hepsini yakalamış oluyorum.
söylediklerinde çok haklısın gerçekten herkes kendi deneyimini yaşamalı ve kendi ders çıkarıp görmeli. ama bu demek değil ki herkes başının çaresine baksın. kimse kimseye öneri yapmasın. yok öyle olsaydı bu forumların anlamı kalmazdı. Forumlar daha ziyade benzer amaçları taşıyan kişilerin birbirine ilham ve motivasyon vermesi için iyi oluyor.manevi destek için çok iyi oluyor. ve birlik beraberlik duygusu için. yoksa hiçkimse bir başkasının yolunu çizemez.
Eskiden kişisel gelişim kitaplarını okurken ve yazan kişinin önerilerini deneyimlerini okurken sahiden birşey anlayamıyordum. çünkü o yazılmış olan kitap, onu yazan kişinin hayatının bir özeti.ve onun hayatından çıkardıkları şeyler. Yani demem o ki, insan kendi hayatını yani kendi kitabını hiçbir kelimesini atlamadan kendisi okumalı. bir başkasına sen benim hayatımın özetini çıkar ben ona göre yaşayayım şu yıllarda yapabileceğim hataları yapmadan geçeyim diyemez. insan önce konunun yani hayatının bütünün görmeli yaşamalı ki işin özeti ancak o zaman işe yarar.