Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-12-2012, 04:07 PM   #16 (permalink)
Eğlenceli
Teğmen

Eğlenceli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 149
86 Mesajinıza toplam 193 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Eğlenceli is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: 2013 YENİ YIL HEDİYESİ

Alıntı:
ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
doğrusu hatırlamıyorum o kabullendğim olumsuz yanlarımı :)) Ama düşüneyim diyelimki benim bir olumsuz yanım var ve ben bunu kabullendim... Bu biraz daha o duruma duyarsızlık gibi geliyor buda hiç iyi birşey değil.. Örnek verelim ağzım kokuyor diyelim yada yatağım dağınık ve toplamıyorum olsun ben bu yönlerimi kabul edip bu yönümle barışık olup rahatsızlık duymasam ortada bir sorun var demektir. Bu kabullenme daha çok o yanım hakkımda özen göstermeme davetiye çıkarır ve bu sorunla hiç rahatsızlıktan duymadan yaşamamda güzel birşey değil..

Ama birde şu açıdan bakıcak olursak alınganlık diyelim Olumsuz yönlerini kabul edip o yönümüzle barışık olmak ve bundan rahatsızlık duymadığımzda artık alınganlık yapmamızı gerektirecek bir durum kalmayacak ortada.. Burada anladığım şey alınganlık sorunum var ve ben bu durumu kabul edip, rahatsız olmayı bıraktığımda ortada sorun kalmayacak. Birde olaya şöyle bakalım sorun varken o sorunu kabullenip, bundan rahatsızlık duymayıp sonrasında o sorundan kurtulmak için hiçbirşey yapmamak anlamına geliyorsa ortada bir sorun var demektir.

Aslında bu başlık altında hatta bir önceki mesajımda da bahsettiğim iki yöntemle de bu tür sorunların altında yatan nedenleri ortaya çıkartarak o sorundan kurtulmak mümkün.. :))
olumsuz yönlerimizi kabullenelim barışık olalım derken evet kastettiğim şey daha çok, eleştilere karşı alınganlık göstermekle ilgiliydi ve dün biryerde bu sorunu aştığını yazdığını hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam :)
diğer verdiğin komik örnekler için tabi ki kabullenelim hiçbirşey yapmayalım demiyorum :) benim kabullenmekten kastım yani o sorunun varolduğunu inkar etmemek bunun sorun olduğunu kabul etmek anlamında. yoksa bir deli ben deli değilim diyip durumunu inkar ederse yani kabullenmezse delilik sorunu da çözülmez evet. sorunu kabullenmemek de görmezden gelmek olacağı için o da tehlikeli :) evet senin yöntemler bu değişik durumlar için biçilmiş kaftan. Zaten oradaki çalışmalardan birinde cümle sonlarında "kabul ediyorum" ve barışığım" gibi ifadeler vardı. onu kendimce yorumlamak istedim :)