Alıntı:
yelll Nickli Üyeden Alıntı
aslında bakarsanız hikayemi şu kutucuğa sığdırmam mümkün değil ama ben kısasa size özet geçeceğim . şuan 26 yaşındayım , 13 yaşımda bir erkek arkadaşım oldu öyle böyle derken onunla 23 yaşıma kadar bu ilişkiyi sürdürdük yani 10 yıl . 2008 de ayrıldık gerisi kocaman bir boşluk . o kadar hayatımla bütünleştirmişim ki onu onunla ayrıldıktan sonra işimden oldum , kendimi tanımıyorum , ben kimim sorusuna cevap veremiyorum . 4 yıl geçti ama hala geçmişte yaşıyorum ve 4 yıldır hayatıma biri girmedi bir işimde olmadı . evde dört duvar arasında kişiliğimi ve özgüvenimi kaybetmeye devam ediyorum , herşeyin farkındayım ama ne yapacağımı değişime nereden başlayacağımı bilmiyorum . bu konuda ciddi olarak yardımlarınızı bekliyorum adım adım ne yapabileceğimi yada yapabileceklerimi bana söyleyecek birilerine ihtiyacım var . karanlıkta yürürken dipsiz bir kuyuya düşmüş gibiyim çıkmak istiyorum ama tek başıma başarısız oluyorum .. lütfen bana yardım edebilirmisiniz doktorlara gidip avuç avuç ilaç almak tercihim değil . değişimin kendimde olduğunu biliyorum ama nasıl olacağını bilmiyorum :( |
ben kimim kendimi tanımıyorum sorusuna cevap bulabilmeniz için, başlangıç olarak ayırım yapmadan çeşitli müzikler bulup dinlemenizi ve çeşitli filmler izlemenizi tavsiye edebilirim. çünkü bu sorunun yanıtını aramaya ben de öyle başladım. bulduğunuz filmleri ve müzikleri hiçbir baskı altında kalmadan ailenizin çevrenizin zevklerine kulak asmadan izleyip dinlemenizi ve sonrasında ise kendi ifadelerinizle yorumlamanızı tavsiye edebilirim. örneğin hergün 1 film izleyebilir veya 1 tane müzik albümü dinleyebilirsiniz. bunu yapabilmeniz için de sinema ve müzik siteleri mevcut. sonrasında zamanla hangi tür müzik ve filmlerden hoşlandığınızı ve hangi konuların temaların ilginizi çektiğini anlamaya başlayacaksınız. ve birisi size ne tür müzik dinlersin yada hangi konuları işleyen filmlerden hoşlanırsın diye sorduğunda verecek bir cevabınız olur. ve derken hayatın başka alanındaki diğer şeyler için de benzer bir yöntem uygulayarak yani herşeyi yargısızca deneyip sonra zevkinize göre eleme yöntemi yaptığınızda kendinizi birçok açıdan tanımış olursunuz. bu yöntem biraz zaman alıcıdır. belki biraz da zahmetlidir ama insan bütün seçenekleri görmeden bilmeden neyi sevdiğini anlayamaz veya kim olduğunu.
ve kendi zevklerinizi oluşturup insanların karşısında ben şunu şunu seviyorum diye kendinizi ifade edebildiğiniz zaman kendi kurallarınızı da koyabileceksiniz ve insanlar da size saygı duymaya başlayacaktır. daha da önemlisi siz kendinize güven duyacaksınız.