13-12-2012, 01:03 AM
|
#95 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Benim Kişisel Gelişim Yolculuğum sweet kafamı kurcalıyan birşey var.. Diyorsun ya hani ''Hiçbir şeyi kişisel algılamamayı,'' burada algılamamayı kelimesindeki me-ma kelimeleri bilinçaltı ayırtedemediğini biyerde okumustum ve bunun doğru olup olmadığını bile araştırmadan körü körüne inandım.. Şimdi bu inanç telkinlerdeki olumlamalarda hep kafamda bir soru işareti bırakıyor.. Eğer bilinçaltı me-ma kelimesini ayırt edemiyorsa o zaman o kelimeyi ''algılamayı'' olarak anlıcak dicemde 2 tane ma kelimesi yer alıyor iyice karıştı kafam ..
Zaten birde sesli telkinlerin içeriğindeki cümlelere baktığımda ''Simdi ögreniyorsun...Diğer insanlarin onunde konusurken hic bir korku duymamayı'' bu tarz birkaç cümleyle karşılaştım ve açıkcası telkinlere olan güvenim sarsıldı. Neden dicek olursan korku duymamayı öğreniyorsun diyor bilinçaltına olumlu telkin verelim derken olumsuz mesaj vermiş gibi hissedip böyle bir korkuya sahip olacağımı düşündüğüm için açıkcası bidaha o telkini hiç dinlemedim.. ve birde özgüven meditasyonu vardı. Bunda da aynı sorunla karşılaştım yine aynı tarz cümleler ve yaklaşık 2 hafta kadar dinledim artık sıkılmaya başlamıştım sırf meditasyondaki o anlam veremediğim telkinler yüzünden bıraktım bana faydası dokunucağı yerde zararlı çıkaracağını düşündüğüm için senin bu konuda bir bilgin var mı ? |
| |