Sevgili Mesut;
Evet hayatına anlam katmaya, değer katmaya çalıştığını görebiliyorum. Fakat senin de dikkatini çekmek istediğim bir şey var. Malesef aslında bu hemen hemen hepimizin huyu. Birincisi hayatı gördüğün penceren çok karamsar. Doğru hayat her şeye rağmen güzel, çıkmalıyım diyorsun. Yine de önce bir karamsar tablo çizip sonra çıkmalıyım diyorsun. Ya da önce güzel bir tablo çizip arkasından hemen ama diyorsun. Ama kelimesi öyle olmasını isterdim ama olmayacak anlamına gelir. İstiyorum bile dememeli aslında, seçiyorum demeliyiz. Öyle olmasına karar verdim demeliyiz. Benim hep söylediğim bir söz vardır. Karar verdiğinde sahne değişir. Bunu dikkatli baktığında hayatında defalarca görebilirsin. Mesela yeni bir eğitim için heveslenirsin, bir bakarsın ki bulunduğun yerden taşınmışsın, çevren değişmiş, hatta insanlar bile değişmiş. Sen ne kadarını yanına almak istersen o kadarı gelir seninle. Sadece karar verdiğinde sabretmeli sonrasında olacaklara göğüs germelisin. Çünkü her değişim korkutur. Bir yola girdiğinde insan o yolda yürümeli, yani bir karar verdiğinde mutlaka bir şeyler değişir fakat bir şartla, kararlarında da kararlı olmalıdır insan. Haddim olmayarak sana tavsiyem şudur ki, önce ne istediğine karar ver. Sonrasında neden bunu istediğin konusunda kendini ikna et. Ve olacağını bilerek hayatına devam et. Bence bir de bu site de yine videolar kısmında bulabileceğin hedef 101 videosunu seyrederek orada Abdullah beyin önerdiği çalışmayı yapabilirsin. Şunu asla unutmamalısın ki karar verdiğinde sahne değişir. Olacaklara sabretmen gerekir. Geri çekilmek yerine devam etmelisin bu canını acıtsa bile. Bil ki sonuç güzel olacak. Sevgimle