Buraya herkes bir takım umutlarla geldi. Hepimiz hayatımızda olumlu gelişmeler yaşamak istiyoruz. Bir çok sorunumuz var, bunlardan kurtulmak istiyoruz.
Diyelim ki değişiyoruz arkadaşlar. Bu her zaman hayatınızda hep güzel şeyler olacak anlamına gelmiyor bana göre. Değişim olacak ama sorunlar yaşanacak. Nasıl mı düşünelim bir kere, hep alıştığımız bir düzen var. Değişim sancılıdır.Bir söz okumuştum. "Uçmak isteyen bir kuş,sahip olduğu dünya olan kabuğunu kırmalıdır."
Değişim bize bazı yeni şeylerde getirecek, bunlar ayrılıklar olacak, tartışmalar, sanıyor musunuz ki bizi ezmeye alışmış insanlar bizde ki değişiklikten memnun olacak. Bizim onlara hayır dememiz onları öfkelendirecek, şaşırtacak belkide daha fazla baskılamaya çalışacaklar. Fakat siz önceleri bundan korkar çekinirken işte bu telkinlerin etkisiyle buna göğüs gerebileceksiniz. Bazen işte tatsızlıklar olmasına da hazırlıklı olmalıyız. Hatta biz değiştiğimiz de bazı insanlar bu yeni bizden hoşlanmayacak ve bizimle gelmek istemeyecekler. Diyecek aileniz" bizim çocuğa bir haller oldu, çok dik kafalı oldu son günlerde" Bunu duymaya hazır mısınız. Ben bunu yıllardır duyuyorum da. Çok sağlam sinirleriniz olmalı
![y789](images/smilies/qqb006.gif)
benden söylemesi ama lütfen vazgeçmeyin. Hayat sizin ve lütfen kendi hayatınızın efendisi olun. Kölesi değil. Sevgimle