Neden Not Tutmalıyım Eline bir kitap alır ve okumaya başlarsın kitap seni etkiler. Tamda ilgini çeken konuları ve çözüm yolları vardır. Eğer bunları yaparsan gerçektende o sorundan kurtulabileceksin.. Kitabı büyük heyecanla okuyup bitirdikten bir süre sonra düşünürsün.. Okuduğum kitapla ilgili aklımda ne kaldı.. ve ne yazık ki bu soruyu kendime sorduğumda okumus olduğum yüzlerce sayfadan geriye çok çok az şey hatırlıyor olmam beni rahatsız ediyordu. Tekrar aynı kitabı elime alıp çözüm yollarını uygulamaya koyana kadar da üzerinden aylar geçiyordu. Bu böyle olmamalı kitap okuyorum önemli bir yere denk geldiğimde bunun sadece altını çiziyordum.. Altını çizmek önemli ama yeterli değil. Pc'de okuduğum e-kitaplarda altını çizmek gibi bir durum söz konusu bile olmuyordu ve aklıma not almak geldi..
Diyelim ki kişisel gelişiminiz veya eğitiminiz konusunda internetten cd sipariş ettiniz. Cd elinize ulaştı ve vakit kaybetmeden heyecanla cd'yi dinlemeye başladınız.. ilginizi çeken bir sürü konusu vardı ama siz önemli yerleri not almayıpta sadece dinlemeyi tercih ettiniz. Bir süre sonra cd'nizin ilk bölümü bitti ve aklınızda çok az şey kaldı bazı şeyleri tekrar duymak için aynı cd'yi defalarca ve defalarca dinlemek zorunda kalıcak ve zaman kaybediceksiniz ki bu durumu da kimse istemez..
Katıldığınız bir workshop yada seminer olabilir. Bu gibi mekanlarda yine not tutmanın sizler için ne kadar yararlı olabileceğini görüyorsunuzdur.. Seminere yada workshop'a gidenlerin bir kısmı (derken iyimser davranıyorum :)) hiç gitmedim ama tahmin edebiliyorum) hazırlıksız gidiyor. Seminerde ve workshop'da öğrendiği işine yarayabilecek bilgileri bir süre sonra hatta o salondan çıkana kadar unutabiliyorlar.. Durum böyle oluncada hem para boşuna gitmiş oluyor hemde eli boş evine dönmüş oluyor. Durum böyle olunca da kişi tekrar aynı seminere/workshop'a katılmaya karar verebilir ve yine aynı durumla karsılasabilir. Halbuki akıllı bir insan yanında küçük bir not defteri ve birde kalem bulundurup öyle seminere/workshop'a katılıp işine yarayabilecek önemli kısımları kısaca not alır..
Basın toplantılarında habercilerin elindeki not defteri ve kalem sizlerinde dikkatinizi çekmiştir.. Onların her biri bana göre yaratıcı dahiler. Yaptıkları sadece not aldıkları soruları kamera karsısındaki siyasi liderlere sorular sorup aldıkları cevapları not almalarıdır. Peki haberciler not almayı akıl etmeyipte sadece dinlemiş olsalardı ne olurdu ? (Eğer habercinin güçlü bir hafızası var ve duyduklarını kolayca hatırlayabiliyorsa not tutmasını gerekli bulmam.) Akşam haberlerinde ve ertesi gün gazetelerinde yalan yanlış haberler yayınlayıp asıl söylenmek istenilen konuyu saptırıp büyük bir yıkıma yol açabilirlerdi.. Neyseki böyle bir durum söz konusu değil..
''Not tutmamak için bir nedeniniz yok ama not tutmanız için bir çok neden var.'' seçim sizin.. bu konuda internette ücretsiz e-kitap dahi bulabilirsiniz.. Peki neden not almalıyım ? diye sorucak olursak. Çünkü;
- Hayatınızın en değerli hediyesi olan zamanı boş yere harcamamış olucaksınız.
- Okuduğum e-kitapların önemli kısımlarını okuduktan bir süre sonra unutuyordum. Ya da okuduğum o önemli kısmı e-kitapta ararken çok zaman kaybediyordum. Not tutarak bunun önüne geçebileceğimi farkettim.
- Kitabı okurken önemli yerleri not alırsam eğer istediğim zaman elimin altındaki bilgiye ulaşabilicem.
- Ayrı bir deftere tuttuğum notlar kitabı okumayı bitirdikten sonra bile gözümün önünde bulunucak ve tekrar kitabı açarak zaman kaybetmemiş olucam..
- Eğer sipariş ettiğiniz cd'yi dinlerken önemli yerleri not alırsanız aynı çalışmayı bir kez daha dinlemek zorunda kalmayarak zaman kazanıcaksınız.
- Katıldığınız bir workshop/seminer'de yanınızda bulunan küçük bir not defteri ve kalemin size birçok artıları olabilir. Örneğin seminer'de/workshop'da önemli yerleri not almanız o seminerden en fazla verim almanızı sağlar. Zamandan ve paranızdan tasarruf sağlar.
- Basın toplantılarında verilen cevaplar'ın doğru yazılmasıyla oluşabilecek yanlış anlaşılmanın önüne geçilir..
Son olarak söylemek istediğim şey not tutarken her kelimeyi harfi harfine yazıcaksınız diye bir kural yok. Kendinize göre kısaltarak da yazabilirsiniz.. Bu yazıyı yazma nedenim e- kitap okuduğum zaman istediğim verimi alamadığımdan dolayı ihtiyaç duyduğum bir yazıydı. Umarım işinizi görür :) Sevgiyle Kalın :)) Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |