Cevap: SEVGİ IŞIĞI Bir okulda yayımlanan dergide, 6.sınıf öğrencilerine sormuşlar. Bakın neler demişler ''Sevgi'nin Rengi'' için:
Bence sevginin bir rengi olsaydı, mavi olurdu; çünkü mavi denizin rengidir ve sevgi de denizler kadar sonsuzdur.
(Serhat)
Sevgi yeşildir; çünkü o kadar doğal, o kadar saftır ki... Yeşil doğanın rengidir. Bu nedenle sevgi yeşildir, diyorum. Ama başımdan geçen bir olay sevginin pembe de olabileceğini düşündürüyor. Bir gün kardeşimi kaybetmiştik ve üzerinde çok pembe bir elbise vardı. O'nu elbisenin rengi ele vermişti. Bulduğumuzda havalara uçmuştum. Bunun için sevgi pembe de olabilir, diyorum.
(İdil)
Sevgi türkuaz rengidir. Okyanuslar gibi ferahtır, suyu ne sıcak ne de soğuktur.
(Pelin Naz)
Ben cenneti, melekleri hep beyaz olarak hayal ederim. Bu nedenle sevgi beyazdır diyorum. Sevgi saftır.
(Özge)
Sevgi bir renk olsaydı, sarı olurdu; çünkü sarı güneş kadar sıcak ve aydınlık bir renktir. Yani sevgi içimizi ısıtır, tıpkı güneş gibi. Canlılara hayat verir, tıpkı güneş gibi.
(Melike)
Sevgi gözyaşı rengidir. Sevenler sevinçten ağlarlar, üzüntüden ağlarlar. Yani sevginin rengi su gibidir.
(Evren)
Sevgi öylesine güzel ve en yüce ki; onu hiçbir renk ifade edemez.
(Deniz)
Sevgi renk olsaydı, açık mavi olurdu; cunku gökyüzü açık mavidir. Gökyüzü gibi uçsuz bucaksızdır sevgi.
(Bünyamin)
Bahar sevgi ayıdır. O ayda çiçekler açar, bu yüzden sevgi ayıdır. Sevgi içimizde bir çiçek gibi büyüyüp, geliştiği için rengi yeşil olmalıdır.
(Anıl)
Sevgi gökkuşağının tüm renkleridir... Çünkü sevgide kavgalar, gülüşmeler her şey vardır.
(Oya)
Bence sevgi beyazdır. Beyaz her renge uyar. Sevgi de öyledir, her insanı güzelleştirir.
(Belen)
Sevgi beyaz olmalı. Çünkü sevgi, pamuk gibi yumuşacık, bulutlar kadar sonsuz melekler kadar güzel bir duygudur.
(Ece)
Sevgi temiz ve berrak bir duygudur. İçinde yalan barındırmaz. Beyaz sevgiyi ifade eder, çünkü o da sevgi gibi tertemizdir.
(Onur)
Sevgi tüm renklerdir. Yaşamın monotonluğunu, çekilmezliğini kırar.
(Pelin)
Sevgi kırmızı bir güldür. Yeşil yaprakları doğallığı, kırmızısı ise sıcaklığı anlatır.
(Derya)
alıntıdır
__________________ sen neye hazırsan o da sana hazırdır... |