Cevap: KPSS 2013 Merhaba arkadaşlar. Öncelikle plan ve program yapın derim. Dershane insanı disipline ediyor. Sınav imkanları ve kaynak sağlıyor. Ben Yediiklim'e gitmiştim İstanbul kariyer diye de geçiyordu. Tekrar gitsem ihtiyaca giderim ve onların kitapları ile hazırlanırken kesinlikle yediiklim de çözerim. Yine beyaz kalem mutlaka çözülmeli. Tarih, coğrafya ve vat üzerinde durulması gereken ve bitirilmesi gereken konular.Türkçe bir şekilde yapılır ama eksik konular üzerinde mutlaka durulmalı. Özellikle matematik konusunda zayıf olan arkadaşlar yapabilecekleri konuları ve soru tiplerinin çözümlerini iyi öğrensinler matematiğe asla yapamam ön yargısı ile bakmasınlar ben sıra ile değil en hızlı çözdüğümden en yavaş çözdüğüm alana doğru çözerdim denemeleri çok faydasını gördüm. Deneyin derim. Soruların mantığını anlamak o soruyu hazırlayanın ne istediğini bilmek bir yerde az buçuk soru uzmanı olmak gerek kpss eleme sınavı ve malesef her geçen yıl biraz daha fazla elemeleri gerekiyor. Ama imkansız değil 88 küsür aldım, atandım. Türkiye'nin bir ucu da olsa memnunum tek derdim hasret başka sıkıntım yok. Çok şeyler öğrendim, çok güzel şeyler yaşadım. Daha geride bir sürü güzellik var inanıyorum. Özellikle de öğretmen arkadaşlara derim ki vatanımın her bir karış toprağında görev yapmaya hazırım diyebiliyorsanız bunun da bir rahatlığı oluyor. Kendinize inanın ben hep inandım. Ciddi manada hazırlandığımda atanacağıma hep inandım bir çok şeyden ödün verdim. Sevgilime, aileme, arkadaşlarıma ayırdığım vakitlerden hatta istemeyerek de olsa kendi sağlığımdan ama geçti o zor günler rahatladım şimdi kafamda başka hedefler başka düşler. Sınav sonucu hiç bir zaman son olmayacak bunun da farkında olun. Sadece hem A hem de B hatta C planlarınızı bile hazırlayın tek bir seçenek yerine alternatifiniz olsun.
Unutmayın tüm sonlar yeni başlangıçlardır aslında.
Sevgiler. |