Sevgili arkadaşım,
Öncelikle geçmiş olsun. Sevdiğin kişinin başkasıyla sözlenmesi nasıl bir duygu ben bunu biliyorum. Canının ne kadar çok yandığını tahmin edebiliyorum. İlk olarak sözlerinde şunu fark ettim ki sen bu ilişkinin yürümemesinde kendini suçluyorsun. "Ben onu sıktım onun için gitti" gibi, oysa seni aldatmış birine güven duyamamış olman çok normal. Tabi süreç nasıl işledi bilemiyoruz. Her olayın iki yüzü var bir de o kişiden dinlemek lazım ki sağlıklı bir karar verilebilsin. Şimdi o kişiyle ilgili şöyle bir çalışma size önerebilirim. Elinize bir kalem, kağıt alın ve yazın bakalım iki sütununuz olacak bu yazıda. Birincisi, ben onda ne bulmuştum. Bana kendimi nasıl hissettiriyordu? Yani onda sevdiğiniz şeyler nelerdi? Bunu yazarken size hangi güzel duyguları yaşatıyordu bunu fark edeceksiniz. Bu aslında sizin, ondan almayı umduğunuz yani dışarıdan almaya çalıştığınız duygular olacak. İkincisi ise, size hissettirdiği kötü duygular. Mesela sizi suçlar mıydı? Aşağılar mıydı? Sizinle konuşurken hangi dili kullanırdı? Bunlarda sizin kendi hakkınızdaki ana fikrinizi size gösterebilir. Çünkü suçlu hissediyorsak biz genelde bize parmağını uzatan insanları hayatımıza çekeriz. Aslında o insanlar bize bizdeki bu duyguyu gösterir " bak" der "sen kendi hakkında böyle düşünüyorsun, bunu fark et ve bu duygularından arın. Kendini bağışla ki iç huzurun olsun" Sonrasında ise bu farkındalıkla yola devam edersiniz. İsterseniz bu yöntemle ilgili Seda Diker'in videolarını izleyebilirsiniz netten. Daha net anlarsınız böylece. Tekrar geçmiş olsun. Yalnız şu var ki kendimizi bulduğumuzda bizi gerçekten sevecek bize gereken değeri verebilecek insanı da bulacağız. Tek yapmamız gereken önce bizim kendi içimizde ki sonsuz sevgi kaynağına ulaşmamız. Dışarıdan gelecek sevgi kırıntılarına ihtiyacımız kalmayacak o zaman. Sevgimle kalın. Allah yar ve yardımcınız olsun.