Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-02-2013, 11:14 AM   #347 (permalink)
cansuyu
Binbaşı

cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,705
1,237 Mesajinıza toplam 3,648 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nice
Standart Cevap: Elindeki Kitap

Helene Grimaud

Özel Dersler

arka sayfa yazısı
Açlık içinde uyandım. Çok uzun süreden beri tatmadığımdan, toprağa, kıtalara, fırtınalara, patırtılara acıkmıştım. Ten üstündeki tuz, büyük kara köknarların reçinesi, ilkbaharda biçilmiş sevecen otlar... kokuların iç kemiren arzusu karnımı kerpeten gibi sımsıkı sarıyordu. Çiğ bir balığın derisini dişlemeyi, dünyanın senfonisine kulağımı açmayı, ışıktan gözlerim kamaşırken gerçekten görmek için bakmayı, ellerimi sıcacık toprağa ve kurtların nemli ağzına daldırmayı arzuluyordum. Gürüldeyen ve dönen dünyaya geri dönmek istiyordum." Güvensizliğin üstesinden nasıl gelmeli? Ruhu nasıl eğitmeli? Tutkuyu hatta aşkı nasıl tanımlamalı? Héléne Grimaud üçlü yolculuğunda kendine bu soruları soruyor: güzellikleri bizimle paylaştığı İtalya yolculuğu; onu hayatın anlamı üzerine bilgilendiren değişik kişiliklerle belirlenen zihinsel yolculuğu ve araştırmasının sonunda mutluluğun yolunun nasıl bulunduğunu ya da müzik, yabani yaşam ve mutlak bir var oluş tutkusunun aynı coşku içinde nasıl birleştiğini gösterdiği iç yolculuğu.

ve kitaptan birkaç cümle..
Bir bakış için dünyanın herşeyi bir arada doğar. Dal için anın ağırlığı kuşun ağırlığıdır.

Çalışmayla ve zaten bilineni derinleştirmekle yetinmemeli, doğru anda özellikle de el değmemişin keşfine ulaşılmalı

Eğer hayatımızda hiçbir anlam bulmuyorsak bu yolculuk, önceki biz daha bu dünyada yokkenki hiçliği ve buradan yokolduğumuzda olacak olan hiçliği içeri sokar.

Hayata inanmak kendi gücüne inanmaktır.

Yaşamayı öğrenmek öncelikle hayatı sevmeyi öğrenmektir, yanı sadece sevmek. Pencereleri gökyüzüne okyanuslara açın sevgi dalga dalga içeri girecektir.Sevgiyle dalga dalga ıslandıktan sonra, ölmeyi değil ölmemeyi öğrenmiz gerekir. Ve ölmemek de tamı tamına insanın hayatını ve onda edindiği görüşü tamamladığı eserine aktarmasıdır..