Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-02-2013, 05:37 PM   #259 (permalink)
hatiicee
Yüzbaşı

hatiicee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,396
495 Mesajinıza toplam 1,257 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hatiicee is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: bu da Hatice'nin değişim günlüğü:))

Alıntı:
heromaster Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Buna sevindim.

bende de büyüme telkini var sanırım ben de bilmeden korkuyorum....:))
İnşallah bende kendi engellerimi en güzel şekilde geçerim...

Büyüme işini ben daha çabuk halledeceğini düşünüyorum Heromaster.Açıkcası sen bende hem daha küçüksün( yaşla birlikte insan çekirdek inançlara sıkı sıkı bağlanıyor sanki ) hem de yalnızlık daha da çocuklaştırıyor insanı malesef ki :(

Her şeye rağmen başaracağımızı biliyorum ve buna inanıyorum :)

Alıntı:
sweeet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çevrenizdeki insanlara bakın. Benim gözlemlediğim şu KAç yaşına gelmiş olursa olsun bir çok insanda görülenbilen bir arketip ya da çekirdek inanç. Siz istedikten sonra gerçekten yavaş yavaş hayatınızın sorumluluğunu elinize alacaksınız. Suç bizde değil ki eminim anne babalarımızdan ve diğer insanlardan da etkilendik bu konuda. Belki de bize kimse gerçekten büyümenin ne olduğu öğretmedi. Bence gereçkten büyümek attığın her adımın aldığın her kararın sorumluluğunu alabilmektir. İlk başlarda çok zorlanıyorsunuz hatta ecel terleri döktüğüm bile oldu çünkü o adımı atarken sorumluluğu almaktan deli gibi korkuyordum. Artık daha rahatım. Kendimi çok daha rahat kontrol altına alıp sağlıklı düşünüp verdiğim kararlar doğrultusunda uygun davranışlarda bulunabiliyorum. Büyüdüğümü hissediyorum bu son iki yılda gerçekten büyüdüm fiziksel değil ruhsal anlamda büyümek. Güven de önemli herşeyden önce güvenebilmek kendinize güvenebilmek.
Sweeet'im çok haklısın. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim derler ya benim de etrafımda bir sürü büyüme çekirdek inançlı kişi varmış. Ben bu durumu normal sanmışım:( Şimdi kabuğuma çekilip de etrafıma farklı gözlerle bakmaya başlayınca anladım.

Güvenilecek birini bulmak kısmı zordu.Kimi sana yaklaşırken cinsel açısından yaklaşıyordu.Kimi de nasıl olsa her ay düzenli maaş alıyor diyeydi.

Neyse artık her şey eskide kaldı değil mi? Her şey çok güzel olacak biliyorum:)

Alıntı:
cansuyu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok doğru sevgili Sweet..kimse bize büyümeyi öğretmedi.

hemen aynanın diğer tarafından , :)annelik dusturumu paylaşmak istedim..

Anne yaslanacak bir kişi değil, yaslanmayı gereksiz kılacak kişidir.
(D.C.FİSHER)
Evet biri bize büyümeyi öğretmedi ama zaten bize nasihat edilen neyi uygularız ki deneyip yanılıp öyle öğrenmiyor muyuz hayatı..
Kendi adıma 26 senelik yaşamımda uzun zamandan beridir kendi kararlarımı alırdım. Büyümeyi reddetsem de kararımı verdim. Büyüme işinde karar alma konusunda degil de beceri konusunda oldu sanırım sorunlarım.Bu seneye kadar hep elim ayağım birbirine karışırdı yemek yaparken temizlik yaparken.Annem kaynanan söyler daha sonra ondan duyacağınıza benden duyun en azından canınızı acıtmaz derdi.Onun açısından doğru babaannemden çok çekmiş.
Benim açımdan zor oldu ama bu durum 22 yaşında atandım.Atandığımda annemin aldığı dışında süt bile alamıyordum.Çünkü kendi aldığı markalar dışında marka sevmez.Koyduğundan fazla baharat koysam yüzü ekşirdi.

haaa bu tek benim sorunum mu hayır.Geçen sene başka bir arkadaşım aynı durumdan dert yanıyordu.Yaptığım yemeği sen yeme anne beğenmezsin.Babam yesin olur mu anne diyor bir şey yaptığında düşünün.9 senelik evli bu arkadaşım hem de öyle yemek yapar kii parmaklarınızı yersiniz.

Ben çok uzattım lafı:)) Ama haklısın Cansuyum :))