Cevap: offffff böyle işte ..... :( Hayatcı'm bir insana aşağılık, rezil mal demek için bu söylediklerin yeter mi sence? İnsanlar farklı karakterlerde yaratılmışlardır. Mesela benim sevgili küçük oğlum ki şu an lise sonda okuyor. Üniversiteye hazırlanıyor şu an. Oda sınıfta hiç konuşmayanlardandı hatta hiç konuşmaz neredeyse. Ben veli toplantısına gittiğimde öğretmenleri bana hiç konuşmuyor içine kapanık dediklerinde, onlara diyordum ki "Tarık içine kapanık bir çocuk değil, o sadece çok konuşmayı sevmeyen biri. O sessiz biri bu onun karakteri, ama o içine kapanık biri değil. bazı insanlarda haya fazladır. mesela Hz Osman da hiç kimsenin konuşurken direk olarak yüzüne bakamazmış. Belkide sen hayalı bir çocuk olduğundan kimselerin gözüne bakarak konuşamıyorsundur ki buda imanın sağlam olmasına sebep. hatta bu güzel bir şey. Sen bunu kötü olarak nitelendirdiğin için kendini kötü hissediyorsun. Tarık son derece esprilidir. Seveni çok fazladır. Manyak okur. Elinden hiç kitap düşmez. fakat onun doğuştan sol baş parmağında bir sakatlık mevcut. İnşallah yaza bunun için ameliyat ettirecez. ve daha geçen seneye kadar da konuşurken ağzı hafif yana kayıyordu. Fakat o bunu hiç kendine dert etmedi. Şimdi ağzı şükür düzeldi sayılır. Çok çalışkandır, mantıklıdır, makuldür. Sen lütfen kendine bunları söyleme bir insanın kilolu olması o insanı dediğin şeyler yapmaz yada çok konuşkan olmaması. Bu bir karakter olabilir, herkes aynı olmak zorunda değil. Bizim evde var bitane çok konuşan kardeşimin oğlu, hiç susmuyo, hiç ama ve desen ki ne söylüyo hiç boş konuşuyo, bomboş hatta. Diyolar bi sus evladım Allah rızası için bir sus. herkesin derdi başka yani. |