Cevap: offffff böyle işte ..... :( Ayrıca diyelim ki ben asosyal biriyim, kimsenin yüzüne bakarak konuşamıyorum. Hatta birde kiloluyum. Sen benimle karşılaşsan. Bana der misin ki "Sen niye yaşıyorsun. Şu haline bak. Pisliğin tekisin malsın, bide nefes alıyorsun şu hayatta. Senin gibileri yaşatmamak lazım bu hayatta" Der misin? Hayır demezsin, peki diyorsun ki dinen günah kilolu olmak, şimdi sana soruyorum. Sen elinin, gözünün, dilinin, dişinin, ayağının, kolunun ve de ruhunun sahibi misin? hayır değilsin hemde hiç birinin bende değilim o da değil, kimse değil. hepimize emanet bu beden, ruh. "Allahın emaneti" Ve insanoğlu eşrefi mahlukattir. Yeryüzünde Allahın halifesi. Kimseyi aşağılamak haddimiz ve hakkımız değildir. İşte ben bu nazarla bakarım insana. ve kendimede öyle davranırım, kendime hiç sen salaksın demem. Çünkü bu hakkı bile kendimde görmem. ben yemeğide bu düşüncemle yerim zaten, yani onu korumak benim vazifemdir. Ona iyi bakmak. O yüzden sağlıklı olmaya azami gayret gösteririm. başka arkadaşlarım patlayana kadar yer. ben bir kaç çeşitten fazlasını yemem. Onuda makul ölçüde yerim. Çünkü bu sağlık, bu beden ve bu ruh benim emanetim. Lütfen kendini kendine malik sayma, sen sadece Allahın sana verdiği her şeyin emanetçisisin. allahın lutfedipte insan olarak yarattığı bir kuluna böyle şeyler söylemek zulüm olur canım kardeşim. Hem yanlış anlama kulağını çekiyor değilim. Bu senin nezdinde yeri gelmişken nacizane düşüncelerimi beyan ediyorum. Başkası haddim değil zaten. sağlıkla iyilikle kal, sev kendini, çünkü yeryüzünde her canlı sevilmeye layık. Allahın yarattığı bir insan olarak sev. ve lütfen ona iyi bak. seni seviyorum ben, sen benim için değerlisin. |