Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ En iyi meditasyon namazdır bana göre. Çünkü dünyayla bağlantını keser ve Sonsuz bir Kudrete bağlanırsın. Onunla bütün olmaya çalışırsın. Onu hissetmeye duyumsamaya çalışırsın. Ayrıca çok dikkat ettim ben secdede iken diyafram nefesi alıyor insan. Yani bu bir anlamda nefes terbiyesi de oluyor gibi. Bu benim tespitim tabi ki. "Dua mü'minin silahıdır." Çok doğru dua ettiğimizde korkularımızdan arınırız. Ben de psikoloji hastalık gibidir. Her şeyin manasını çözmek hastalığı. Neden niye yapıyor olabilirim, yaptığımda ne olur? Bu benim yaşam biçimim, anlam yani her zaman anlam'a odaklıyım. Bu bir zaman sonra sizi başkalarının hislerine ve duygularına karşı tecrübe sahibi yapıyor. Hemen psikolojilerini çözüyorum gibi yani. Ve kendime karşı, hemen fark ederim duygularımda ki değişimi. O an utanıyor muyum, sıkılıyor muyum, mutsuz muyum, korkuyor muyum? Fark eder ve kendimle konuşur sakinleştiririm. Bir de şu var mesela" mesnevi" eğer okumadınızsa edinin derim. Şefik Canın yazdığı iyidir mesela. Şimdilik bu kadar söyleyeceklerim :) |