Alıntı:
sosyal-fobikkiz Nickli Üyeden Alıntı
paylaşımın için teşekkür ederim.denicem faydasını göreceğimden de eminim.ama bana benim gibi sıkıntı çeken biri lazım sorunları çözebilmek için birine ihtiyacım var. |
etrafına bak, senin gibi sıkıntı çeken birisini bile internette arıyorsun..olumsuz bir eleştiri olarak görme bu söylediğimi lütfen, ama ben inanıyorum ki; sokağa çıktığında, arkadaş çevrende emin ol senin yaşadıklarını yaşayan ve bundan kurtulmak isteyen insanlar göreceksin. ama işte, sokağa çıktığında insanları biraz gözetlemen lazım. hayatın olağan akışında etrafındakilere bir bakmayı dene, arkadaş çevrenden birinin olması, somut gördüğün bir kişiyle bunu aşmaya çalışman sana çok daha fazla katkı sağlar inancındayım. çünkü zaten o bahsettiğin sosyal fobi insanları gerçek sosyal yaşama alternatif aramaya yöneltiyor. bunun için en ideal yer de, tahmin edebileceğin gibi internet ortamı. çok akıllıca hareket ederek mantıklı bir yola girdin, bunu gerçek hayatında uyguladığın takdirde çözüme daha da yakınlaşacaksın. ama tabii ki, çözüm problem olarak gördüğün şeylerin geldiği yerde: "sen"de. düşüncelerinde. aslında kendini direkt sosyal fobik olarak etiketlemen hata olabilirdi ama sen farklılaşmaya, değişmeye çabaladığın için bu seni farklı kılıyor. yoksa, ben sosyal fobik im diyerek kendisini yine kendi içine hapseden bir sürü insan var, öyle olmamasına rağmen öyleymiş gibi görünmeye çalışan ve kendini zorla öyle yapan bir sürü insan var. gerçek hayatta üzerine gittiğimiz ölçüde fobi, korku, çekincelerimizi ekarte edeceğiz. işte, bu durumda değerlendirme yapmak gerekiyor. çoğu zaman kırmaya çalıştığımız bir kapının etrafında duvar olmuyor, yanından dolanıp geçebilecek oluyoruz ama biz kapıyı açmaya yoğunlaştığımız için bunun farkına varamıyoruz :)) Her şey güzel olacak, sakın unutma...