Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ YAPTIRAN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE!!!!!! bana göre değişimi hissetmek kolay olmaz arkadaşlar. Çekirdek inanç sizin erken yaşta edinmiş olduğunuz negatif inançlarınız oluyor. Yani yılların getirmiş olduğu bir davranış ve düşünce biçimi var. Çekirdek inancın kırılması demek, artık içinizde ki o yargıdan kurtulmak demek. Kaçtığımız şeyler, korktuklarımız ve sevdiğimiz şeylerle ilgili düşüncelerimiz değişir. Mesela diyelim ki size babaannenizin yada dedenizin adı konmuş. Ve insanlar size hep ona benzediğinizi söyleyerek sizinle o kişi arasında çok güçlü bir bağ kuruyorlar. Şimdi, bu sizde bir davranış biçimi oluşturur. Bu bile bir çekirdek inançtır. Ben onun gibiyim, dedeme benzerim, anneme benzerim ben babam gibiyim. Bütün bunlar sizin kendinize olan telkinlerinizdir. İşte bu inançlar davranış olarak sonra da karakteriniz olarak hayata geçer. Bu yüzden size birisi halana dayına benziyorsun derlerse hemen 'iptal' tuşuna basın. Ve yeni bir seçim yapın, kendiniz olmayı ve kendi kaderinizi yaşamayı seçin. Tekrar konumuza dönecek olursak, çekirdek inançlarınız değiştiğinde sizi bağlayan bağlardan kurtulmuş olursunuz. Geride yine sizin seçimleriniz kalır, tercihleriniz. Ne yana yürüyeceğinizi siz belirlersiniz. Bir farkla artık kendinize bir özgüven oluşturabilirsiniz. Artık yollarınız açık, korkularınız yok. Yine de yürüyüp yürümemek bizim seçimimiz. |