Cevap: eftde ses önemlimi? merhaba
ben de sadece araştırarak öğrendim eft yi uzman değilim, ancak çok sevdiğim bir tekniktir.
açıkçası bazen hızla geçen düşüncelerimiz içinde seçici olmayı sağlar sesle ifade etmek diye düşünüyorum, yani sesli uygulama gerektiğine inanıyorum
mekan hiç önemli değil ancak her zaman her yerde eft yapmak da pek olası değil gibi :)
fakat gereksinim duyduğum durumlarda ben eft yaptığımı imgeliyorum, o zaman da faydalanıyorum.
yine de eft yle ilgili arşivlediklerimi şöyle bir karıştırdım sizin için.
(EFT için bir çeşit duygusal akupunktur da denebilir çünkü belli akupunktur noktalarına parmak ucuyla vurarak yapılan bir uygulamadır. EFT'de problemin üzerine bazı sözleri tekrarlayarak giderken bir yandan da daha çok yüzümüzde bulunan belirli noktalara vuruyoruz. Bu şekilde duyguların bu bağımlılığımız üzerinde ki etkileri ortadan kalkıyor ve zamanla ondan kurtulma imkanımız oluyor
Tıplarken de, hatırlatıcı ifadeyi yüksek sesle tekrarlıyorsunuz. Sayı olarak da ortalama 7 kere tıklamanız gerekiyor, ama zihniniz kaç kere tıkladığınızı saymakla değil, hatırlatıcı ifadeyi tekrar etmekle meşgul olsun. 5 kere de tıklamış olsanız bir noktaya, 10 kere de tıplamış olsanız o kadar önemli değil.
Noktaların çoğu simetrik… İster sağdaki ister soldaki noktaya, isterseniz her iki noktaya birden tıklayabilirsiniz. Nasıl kolayınıza geliyorsa, hepsi işe yarar.
Bu şekilde, zihniniz soruna odaklanmışken, enerji meridyenlerinin başlangıç noktalarına tıklamak, bir şekilde enerji akışını düzene sokuyor ve olumsuz duygunuz azalıyor veya ortadan kalkıyor. Bu da, Duygusal Özgürlük Yöntemlerinin özünü oluşturuyor.)
ve evet sesli söylemek gerektiği anlaşılıyor.ama bence iç sesimizi yükseltebildiğimiz ve duyabildiğimiz sürtece, gereksinim duyup da yapamamak yerine sessiz de yapılabilir.
__________________ sen neye hazırsan o da sana hazırdır... |