Cevap: eftde ses önemlimi? Öncelikle bir setup cümlesi oluşturmak gerekiyor. Bu elin yanında ki karate noktasına vururken söylenecek cümle ( internette videolarını bulabilirsin) Mesela diyelim ki bir konuda üzüntü duyuyorsun ya da öfke öncelikle bu konuya setup cümlesi oluştur. "ben bana yapılan bu hareketi bir türlü affedemiyorum. Bana yapılanları düşündükçe öfkeleniyorum, kendimi üzgün ve mutsuz hissediyorum. Artık bu duygumu kabulleniyor ve bu duygumdan özgürleşmeyi seçiyorum. Bu öfkeme rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum" Sonrasında turlamaya başlıyorsunuz. Eft noktalarına ufak vuruşlar yaparken " bu öfkem" "içimde hissettiğim bu öfke" "üzülüyorum, o kadar üzülüyorum ki bunu düşününce karnım ağrıyor" o an ne hissediyorsan. Her şeyi kelimelere dök. Bana yaptığın bu haksızlık, sana duyduğum bu öfke, buna dayanmak zorunda değilim, buna dayanmak zorundayım. Hem negatifini ardından pozitifini söyleyebilirsin. Nden? Çünkü bazen mutlu olmayı istemeyen bir tarafımız vardır. ya da öfkeyi kullanan tarafımız. Bu söylemlerin bittikten sonra tekrar seni üzen ,yoran ve öfkelendiren konuyu tekrar düşün aynı cümleleri söyle bakalım aynı tepkiyi veriyor musun? En iyisi bununla ilgili videoları izlemek daha açıklayıcı olur. |