Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) Bugün ego ve suçluluk telkinlerini dinleyeli tam 1 hafta dolmuş.
önümüzdeki 1 hafta daha ego ve suçluluk dinledikten sonra en çok ihtiyacım olduğunu düşündüğüm telkini listeme nihayet ekleyebileceğim.o günü sabırsızlıkla bekliyorum.
Bugün uzaktan gelen bir akrabam, tanıdık bir arkadaşının işyerinde çalışabilecek güvenilir birisine ihtiyaç duyduğunu söylemiş. ben de tam iş bulma ümidini kesmiş ve kaderime razı olma noktasına gelmiştim. inşallah bir aksilik çıkmaz da şu işi alırım :) hayırlısıysa şu işi bana nasip et Allah' ım.
Evde oturmaktan köreldim. her bakımdan kendime güvenim kalmadı. eğer şu işe girersem hayatımda yeni bir kapı açılacağını düşünüyorum. herşeyden önce günlük hayatımda daha bakımlı ve giyimli olmaya kendimi alıştırmış olacağım ve bu benim doğal halim olacak. Ailem de belki benim bazı özlük haklarımı anlayışla karşılayacak. evde çaresizce iş ilanlarına bakıp haber bekleyen, evde oturmaktan yiyip şişen, bakımsız ve ailesi tarafından ezilen, özel hayatı sıfır olan ve evlenme umudu sıfır olan, toplumun hala küçük bir çocuk gibi gördüğü, kimsenin farketmediği herkesin acıyarak baktığı ve insanların "e tabi sen evde oturduğun için şunu şunu bilmezsin" tarzında konuşmalar yapıp akıl verip ezmeye kalktıkları birisi olmak istemiyorum artık.
özellikle de bunu yaşıdım olan karşı cinsten kişiler söylediği zaman çok onur kırıcı oluyor bir bayan için. ve doğal olarak kafalarındaki profilimin hiç de iç açıcı olmadığını farkediyorum ve bana "aşık oluncak" "evlenilecek kız" gözüyle asla bakamadıklarını düşünüyorum. tam aksine ben onların gözünde, evde oturup çaresizce koca bekleyen ve çağın gerisinde kalmış birisi profili çiziyorum.
Allah' ım bana hayat yolumu kolayca belirlememde ve çizmemde yardım et. |