Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-04-2013, 10:14 AM   #12 (permalink)
nefes_almak
Teğmen

nefes_almak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 337
110 Mesajinıza toplam 244 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nefes_almak is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :)

Sevgili günlüğüm,
dünden beridir bende fena halde iştah açılması oldu ve tam olarak nedenini tespit edemedim. vitamin aldığım için mi ? yoksa telkinlerin etkisi mi ? yoksa her 2 si birden mi bilemedim ? ama siteden okuduğuma göre telkinle bazı kişilerde sürekli susama ve acıkma gibi etkiler de yapmış.
ama geçmişe göre şöyle ufak bir fark var ki, eskiden iştah ataklarım beni doğruca şekerli yiyeceklere yönlendirirdi. canım tatlı çekerdi. şimdi ise diyetimin izin verdiği sağlıklı yiyecekleri canım çekiyor. e ne var bunda diyebilirsin. ama benim sorun ettiğim şey, bende öğün kavramının kalmaması yani öğün aralarında da atıştırıyor olmam. mesela atıyorum öğün vaktinde yemem gereken salatayı, öğünde yediğimi yetersiz bulup öğün arasında da yiyor olmam... sindirim sorunlarının da bundan olduğunu sanıyorum. yemek araları 4 saat olması gerekirken ben o kadar boş kalamıyorum. ve dolayısıyla yediğim şey sağlıklı bile olsa, diyetin yasak etmediği birşey olsa bile sindirim tamamlanamıyor.bunu yapma sebebim fiziksel açlıktan çok can sıkıntısı gidermek için gibi geliyor bana. mesela gün içinde dizi izlerken bana eşlik etmesi için 1 tas çilek alıp geliyor öyle dizimi izliyorum öğün saati olmadığı halde.meyve zararlı değil ama bende saat ve öğün mefhumu yok kendimi yemekleri saatinde yemek konusunda eğitmeliyim.
Ailemin de benim biran önce hızlıca kilo vermem için baskı yapma nedenleride bence kendi başarısızlıklarını benim üzerimde benim fizikselimde görünce rahatsızlık duyuyorlar.çünkü onlar da kilolu...benim kilolu oluşum onların başarılı bir ebeveyn olmadıklarının somut bir yansıması çünkü.
nefes_almak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla