Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) sana tekrar yazıyorum sevgili günlük,
çünkü şu an kafamda birçok fikir serbestçe uçuşuyor. buraya yazmalıyım ki o düşünceleri bir noktada sabitleyebileyim.
Halletmem gereken birden çok sorun var. - Zaten kimin sadece 1 tane sorunu var ki değil mi ?-
ve bunları bir öncelik sırasına mantıklıca sokmam gerekiyor ki sıralama hatasından doğacak olan boşa vakit kayıplarını en aza indirebileyim. Onun için doğru sıralamak benim için çok önemli.
zaten bazı sorunlarım da birbirine bağlı gibi duruyorlar.Nereden başlayacağımı bilmem gerekiyor.
Sorun olarak gördüklerim. yani iyileştirmek istediğim şeyler :
sağlığımı düzeltmek, kilo vermek, eğitimimi tamamlayıp lisans mezunu olmak, psikolojik kaynaklı sosyal engellerimi aşabilmek, iş imkanlarımı ve seçeneklerimi arttırabilmek, ailemden bağımsız olarak kendime bir dünya kurabilmek (iş hayatımın olması ve evlilik gibi) ve kendi zevklerimi, uğraşlarımı hobilerimi edinmek
az önce yine internetten iş ilanlarına baktım ve doğrusu moralim bozuldu. çünkü şu anki halim ve özelliklerim onların aradıkları vasıflar ve özellikler karşısında çok eksik ve yetersiz kalıyor. örneğin sekteterlik veya santral için lisans mezunu olmak (ki bu sene bitirmeyi umuyorum) , prezentabl olmak (ki bu kilolarla bu mümkün değil) , canlı ve dinamik olmak (hem kilolarım hem de sağlıklı dinç olmayışım buna engel) office programlarını çok iyi bilmek (çok iyi bilmiyorum)
ve mümkünse muhasebe bilmesini şart koşuyorlar.(muhasebenin ABC sini bile bilmem)
önce bunun için üzülürken anladım ki aslında herşey birbiriyle alakalı ve bağlı.
yani ben azimle diyetime ve sporuma devam edip düzenli vitamini eksik etmezsem zaten bir süre sonra canlı ve dinamik olmaya başlayacağım demektir. yani şartlardan birini belki en basitini yerine getirmiş olmam demektir.
ve yine diyet ve spor sayesinde prezentabl birisi olabilirim. kiloları verdikten sonra güzel birkaç kıyafete ve aksesuara bakar bu iş sanırım. zaten diksiyonum konusunda kendime güveniyorum. oturmasını kalkmasını da bilen bir insanım.
lisans mezunu olmak konusunda da, mayıs ve haziranda yapılacak olan yılsonu sınavları benim mezun olup olmamamı belirleyecek. bu da demek oluyor ki diyet ve spor ile birlikte bu sınavlara da sıkı çalışmalıyım. diplomayı da oldu sayarsak.
office programlarını bilmek konusunda da kitapçıdan kitap alabilirim. kitap biraz pahalı ama yapıcak birşey yok. bende office programı olmadığı için kendi kendime deneyip yanılarak uygulamalı olarak öğrenme şansım yok. tek çarem bunu kitap yoluyla öğrenmek.
muhasebe konusu için de bir kitap veya bir eğitim seti edinebilirim.
ama kendimi bir anda birden çok hedefe odaklanıp boğmak istemiyorum. zaten yarın işe gireyim diye bir derdim yok. evde geçirdiğim zamanı en iyi şekilde değerlendirmem gerekiyor.
öncelikli odaklanacağım şey sağlığım , kilolarım ve eğitimim olmalı. yani diyet ve sporu aksatmayıp bir yandan da sınavlarıma çalışmalıyım. diplomamı aldıktan sonra ise office ve muhasebe için eğitim setleri ve kitaplar alacağım. |