Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-04-2013, 08:08 AM   #14 (permalink)
nefes_almak
Teğmen

nefes_almak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 337
110 Mesajinıza toplam 244 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nefes_almak is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim?

Alıntı:
jaimemiamor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben de sizin gibi düşününyorum.Kendi param olsa bir dakika durmam fakat babama böyle şeyler için para istediğimde hep olumsuz yaklaştı.babamın bu tutumu yüzünden bu zamana kadar böyle geldim zaten amaçsız.Ben biliyorum danışsak çok yol kat edeceğiz ama nerede.Sabit fikirli,yeniliklere açıko lmadığı için karşı çıktı.artık karşı çıkmıyor ama benim de içimde bişey yapma isteği kalmadı.Şimdi öyle bütün gün outuruyorum işte.amacım yok ne yapmak istediğim bilmiyorum.Kafamda bişeyler var ama net değil.Yani ben şunu şunu şunu yapmak istiyorum diyemiyorum.
Aynı sorunları ben de yaşıyorum sevgili arkadaşım. ailem özellikle de babam bana neredeyse her konuda köstek olmuştur. ve kişisel gelişim çalışmalarına şiddetle karşı çıkan katı görüşlü birisidir. ve böyle şeyleri gurur meselesi yapar ve "başkasından akıl almak" şeklinde yorumlar. Herşeyin olası olumsuz yönlerini çıkararak beni herşeyden soğutmuştur ve kendisi de kendi üzerine düşecek olan muhtemel görevlerden kaçar hep. örneğin psikiyatriste gittim ancak bu iyileşme sürecinde onlara da düşen görevler vardı. en azından destek olmaları yardımcı olmaları gerekiyordu. ama baktım ki olmuyor ve psikiyatristin bana verdiği sosyal ödevleri ailem izin vermediği için yapamadım ve bırakmak zorunda kaldım. o yüzden birçok şeyi gizli saklı yapmak zorunda kalsam da yine de yapmaya çalışıyorum. çünkü kendim için birşeyler yapmadıkça zamanın aleyhime işlediğini biliyorum. şu anda bu siteye gizli olarak katılıp gizlice telkin dinliyorum ve kişisel çalışmalarımı gizli yapıyorum. kendini geliştirmek ve mutlu olmak çaba istiyor. bu bazen para harcamayı, bazen zaman harcamayı, bazen de biryerlere gitmeyi falan gerektirebiliyor. Ben de elimden geldiği kadar, ucu aileme gereksinim duymamı gerektirmeyecek onların yardımına ihtiyaç duymayacağım ve onların haberinin olmayacağı çerçevedeki şeyleri kendim yapmaya çalışıyorum. mesela ne yazıkki ücretli telkinlerden yararlanamıyorum. çünkü eve kargo geldiğinde bu nedir diye sorup problem yaratacakları kesin. ama faydalanabileceğim herşeyden faydalanmaya çalışıyorum.Bunu yapabildiğim tek yol şu an için internet. yani internet üzerinden araştırmak okumak izlemek dinlemek gibi şeyler. Ben de amaçsız, kararsız, kafası karışık, hiçbirşeyde hevesi olmayan herşeyden soğumuş ve herşeyden korkan bir insanım. ama çok şükür ki bazı şeyler bazı vesilelerle kafama dank ettikten sonra tesadüf eseri Nil Gün ün "Amaç belirlemenin gücü" adındaki motivasyon kasedini dinledikten sonra kafamdaki amaçlar daha netleşti diyebilirim. tavsiye ederim. motivasyon ve heves geldi.
nefes_almak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla