Ve yanında mesnevi dersi Faik Hocamdan. Bu benim hayalim. Aslında onlarca video var mesneviyle ilgili başka başka hocaların onları da izleyebilirim. Yalnız Faik Hocamın bir farkı var. O bir psikolog ve mesneviyi psikolojiye uyarlıyor. Adına Aşkın Terapi diyor bu yorumunun. Rumi ve Aşkın Terapi eğer alabilirseniz mutlaka alın ve okuyun derim. Rumi ve Aşkın terapi. Dr. Faik Özdengül. Kesinlikle bir başucu kitabıdır. İnanın bana, pişman olmazsınız. :)
Hadi bakalım benden bu kadar yolculuk var. Hazırlıklarım var. Anca yetişirim. Biliyorum beni çok özleyeceksiniz. Napalım artık dayanacaksınız biraz yokluğuma
Hepinizi çok ama çok seviyorum. Siz vazgeçenlere inat vazgeçmeyin. Pes etmeyin bu hayat sizin. Onu başkalarının sizin adınıza yaşamasına izin vermeyin. Allah ona da vermiş bir hayat kendi hayatını yaşasın. Tabi zor geliyo hayatının sorumluluğunu almak, başarısızlıkları gözüne gözüne batıyo. Kolay tabi başkasına akıl vermek. Yiğitsen kendi hayatını en güzeliyle yaşa da görelim. Başkasına atmadan suçu, ben başaramadım, çalışamadım, yanlış yaptım de de görelim. Önceki gün alışverişteyim. Bir çocuk ve babası alışveriş yapıyor. Çocuk başka şeyi istiyor. babası "hayır"diyor. "Bırak onu başka şey al, şu bisküviden al, ya da şundan al. Bak beni sinirlendirirsen hiç bişey almana izin vermem." Öyle sinirlendim ki neredeyse adamı tepeleyecem. Ya nedir yani altı üstü bir bisküvi ne istiyosa alsın ya da açıkla, yavrum işte ben şunu şunu al istiyorum. Sebebi bu, fakat sen illede onu istiyorsan al ama ben onun karnını doyurmayacağını düşünüyorum. Yine de sen bilirsin. Böyle davran ki yarın evladın hayatın gerçeğiyle karşılaştığında karar verebilsin. Ne tarafa gitmesi gerektiğini bilsin. Ve sen anne ve baba denen insan. Mümkünse sende biraz haddini bil. O çocuk sadece sana emanet senin malın mülkün değil. Lütfen ama lütfen HADDİNİ BİL.