Sevgili Günlük :)
Sabah-akşam düzenli olarak çektiğim esmaların arasında 2 tane yeni esma daha ekledim.
Ya Latif ve Ya mecid esmalarını da sabah akşam 10 ar kez çektiğim esmaların arasına ekledim.
ve bugün itibariyle kilo verme telkininin 1. haftasını doldurdum. 1 hafta arayla listeye yeni telkinler eklenebileceği yazıyordu sitede.
Yani bu durumda listeme yeni bir telkin ekleyebileceğim yarın. Kendine güven telkinini ekleyeceğim.
ayrıca sitede biryerde de suçluluk telkininin telkin listesinde 2 hafta bir tekrar eklenmesi ve 1 hafta dinlenip yine listeden çıkararak bu periyotla suçluluk telkinine de devam etmek gerektiğini okumuştum. bu da demek oluyor ki haftaya pazartesiye yine suçluluk telkinini listeye dahil edip 1 hafta boyunca onu da tekrar dinleyeceğim.
Bugün geçen yaz giydiğim 50 beden olan pantolonu üzerimde denedim ve gerçekten artık bu pantolonun giymemeyeceğim kadar bana bol geldiğini özellikle de bel kısmından bol geldiğini gördüm ve çok sevindim :)
durumdan iyice emin olmak adına zayıfladığımda giymek üzere aynı pantolonun 48 beden olanını da beraberinde alıp saklamıştım. 48 beden olanını giydim ve bana tam oldu. eskiden olmuyordu tabi :) şu an için ilk hedefim 46 bedene inmek. 4 kilo vermenin 1 beden küçülme demek olduğunu söylerler. bu hesaba göre baktığımda 46 beden olabilmek için 2 kilo daha vermem gerekiyor. mayıs başında bu beden olmak istiyorum :) 46 beden oldum mu zaten işi yırttım demektir. çünkü giyim mağazaları genelde pantolon bedenlerinde en büyük bedeni 46 bedene kadar yapıyorlar. 48- 50 bedenleri nadiren zorla bulabiliyorum. 46 ya düştüğümde giyebileceğim pantolon seçenekleri artıcak ve 1-2 pantolonla bir yılımı geçirmek, onlara sıkı sıkıya yapışmak zorunda kalmayacağım
. saçlarıma da daha çok özen göstermeye karar vermiştim. bunun için de bioblas ın dökülmeye karşı şampuan ve saç kremini ve de annie hall arkadaşımın önerisiyle eczaneden vitamin ampulleri ve de barcelino bakım yağı temin ettim ve ilk bakımımı uyguladım. düzenli olarak devam edeceğim. kuaförde saçımı kestirmekten vazgeçtim. uzun saç bir başka havalı oluyor :) bir de internette gördüğüm bir video sayesinde bugüne kadar kelebek tokayı yanlış kullandığımı farkettim ve o tokayla saçlarımı doğru şekilde toplamanın yolunu öğrenmiş oldum :) her gün mutlaka küçük de olsa herhangi bir sorunumu çözmeye ve yanlışlarımı bulup düzeltmeye çalışıyorum. küçük yanlışlar kartopu gibi büyüyebilir ve kocaman bir sorunlar yumağı olabilir çünkü. kitap okuma alışkanlığını kazanmak için de sorunlarımı çözebileceğim bilgiler edinebileceğim kitaplardan başladım. hergün birkaç sayfa okuya okuya canan efendigil karatay ın karatay diyetiyle yaşam boyu sağlık adlı kitabını 2. kez okuyup bitirmiş oldum :)
son olarak şunu da eklemek istiyorum. amaç belirlemek konusu üzerinde de hala çalışıyorken hayattan neler beklediğimi sordum kendime ve düşünmeye başladım. derken kademeli olarak bunun cevabı geldi zihnime. benim gelecekte düşlediğim yaşam, ben çocukken rahmetli dayımın yaşadığı türde bir yaşamdı. bu istediğim yaşamın hala bu tür bir yaşam olduğunu farkettim. dayımlar dubleks bir evde yaşıyorlardı ve kendilerine ait bahçeleri ve bahçedede kendi besledikleri bir köpekleri vardı. ve dayım akşamları dışarıda gezme tozmaya aşırı düşkün birisi değildi. bahçede tavuk kanadı, mangal falan yapmayı ve dostlarını bu donattığı sofrada ağırlamayı seven ve boş vakitlerini tahtaları oyarak biblolar yaparak değerlendiren sakin yapılı ama eğlenceli birisiydi. çocuklarına karşı da çok iyi ideal bir ebeveyndiler ve çocukları gençliklerini içlerinde hiç bir heves kalmadan özgüven içinde doya doya gençliklerini yaşayarak geçirdiler. ben de böyle aile ve böyle bir yaşam istediğimi anladım. Bugüne kadar geleceğe dair spesifik bir hayalim ve hayattan belirgin bir şekilde şunu şunu istiyorum şeklinde isteklerim yoktu. ama artık var olduğunu farkettim. ne istediğini tesbit etmek de bir adımdır. Allah nasip ederse bana böyle bir hayat sunabilecek bir eşi hayatıma çekmek istiyorum. ama öyle birisini çekebilmek için de benim kendi kalitemi ve kendi standartlarımı kendi değerimi yükseltmem gerekiyor. bunun yolu da kişisel gelişim diye genel olarak adlandırdığımız ve burada paylaştığım tüm çabalarımdan geçiyor. Sevgiyle kal günlük