Alıntı:
jaimemiamor Nickli Üyeden Alıntı
maalesef o etraf bi türlü toplanamıyor.ben çevremi geliştirmek için drama kursuna gittim,müzik topluluğuna gittim,dans kursuna gittim ama olmadı işte çevrem genişlemedi. |
belki de sorun insanları olduğu gibi kabul edemememizden kaynaklanıyor olabilir. bu olaya 2 taraflı olarak bakıp düşünelim.sen o kişilere baktığında onları uyuşuk ve ot gibi olduklarını düşünüyorsun. belki o kişiler de senin fazla hareketli ve yerinde durmayan ve gereğinden fazla enerjik birisi olduğunu düşünüyor olabilirler.
diyceksin ki illa bir taraf diğer tarafa uymak zorunda mı ? zorundaysa hep mi ben çaba gösterip uyacağım diyebilirsin. burada iş 2 tarafa da düşüyor. yani uuyşuk arkadaşlar biraz enerjik olmak ve sana uyum göstermek için uyum sağlayıp çaba göstermeli. sen de aynı şekilde onları anlamak onlara uymak için çaba göstermelisin. onlar kendi üzerlerine düşen çabayı yine yapmıyorlarsa boşver gitsin. ama sen kafadan onları uyuşuk olarak etiketleyerek bazı şeyleri zaten bloke etmiş durumdasın.
malesef çevremizdeki insanlar kendimizin aynısı olamıyor. farklı frekanslarda insanlarla da anlaşabilme yeteneğine sahip olmak gerek. heryerde kendimizin aynısını ararsak yanlız kalırız. heryerde aynı tür mizacı göstermek yerine biraz esnek mizaçlı belki de çoklu mizaçlı olmakda fayda var. her ortamda enerjik olmak veya her ortamda uyuşuk olmak aynı olumlu veya olumsuz etkiyi yaratmayabilir.