Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-04-2013, 07:25 PM   #12 (permalink)
nefes_almak
Teğmen

nefes_almak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 337
110 Mesajinıza toplam 244 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nefes_almak is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: BU DURUMDAN RAHATSIZ DEĞİLİM CANIMA TAK ETMEDİ

Alıntı:
jaimemiamor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben insanlara insan gibi davranıyorum.onlar nite ölye davranmıyolar önemsemiyolar.
bence sorun senin o kişilerle ilgili olan düşüncelerinle onlara karşı gösterdiğin davranışlarından birbirini tutmaması.

şurada yazdıklarından yola çıkarak söyleyeyim mesela o kişilerin uyuşuk kişiler olduklarını, senin kadar enerjik olmadıklarını, mutsuz ve dertli kişiler olduklarını, ve senin de dert dinlemek istemediğini ve okul haricinde o kişileri dışarıda görsen yüzüne bile bakmayacağını ve onlarla olan diyaloğunun zorunluluktan kaynaklandığını söylüyorsun.
ama diğer yandan da onların arkadaşlığını kazanmak için çok çaba gösterdiğini hep arayan soranın sen olduğunu ve onlara insan gibi muamele ettiğini söylüyorsun.
belki karşındaki insanlar bir arkadaşta sende olan özellikleri değil de olmayan özellikleri arıyor o özellikleri önemsiyor olabilirler. mesela enerjik olmak sana iyi bir özellik gibi gelebilir ama belki onlar için birşey ifade etmiyordur. belki de olumsuz bile gelebiliyordur.o yüzden ben enerjik birisiyim neden böyle oluyor demek çok da anlamlı değil. sen belki beraber bir kafeye gidip konuşup gülüp eğlenmeyi arkadaşlık olarak görüyor olabilirsin ama belki insanlar karşılarında dertlerini dinleyen paylaşan kişilere ihtiyaç duyuyorlar ama sen dert dinlemek istemediğin için ve bunları mızmızlanma olarak değerlendirdiğin için olmuyordur.
karşımızdaki insanlar, onların hakkındaki olumsuz düşüncelerimizi biz her ne kadar iyi görünen davranışlarla çabalarla maskelemeye gizlemeye çalışsak da enerjimizden aslında işin öyle olmadığını anlarlar ve bu durum da insanlara itici gelir ve dolayısıyla böyle yapan insana da yaklaşmazlar. çünkü onlar da bilirler ki bu çaba gösteren insan gerçekten bizi veya bizim herhangi bir yönümüzü beğendiği sevdiği için değil, yalnız kalmamak için arkadaş edinmek yani bizi kendi amacı için kullanmak istiyor diye düşünüp. kendilerinin bu amaç uğruna kullanılmalarına müsade etmiyorlardır. arkadaş seçme haklarını kullanıyorlardır. aslında sebep bu kadar basit. o kişilerin sevebileceğin iyi yönlerinin neler olabileceğini düşünüp ondan sonra onlarla arkadaş olmaya çabalarsan bence o zaman istediğin sonucu alabilirsin. sen üzerine düşen herşeyi fazlasıyla yaptığını ve kendinde hiç hata olmadığını herşeyi doğru yaptığını ama insanların seni anlamadığını karşılık vermediğini düşünüyorsun yazdıklarından bunu anlıyorum. bence kendinde de hatalar olabileceğini düşünmelisin. sen karşındaki insanları küçümsersen onlar da seni önemsemezler. belki dıştan davranış olarak küçümsemiyorsun ama kendi zihninde küçümsüyorsun. bu zıtlık da insanlarda olumsuz duygu yaratıyor haliyle.
nefes_almak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla