Cevap: GELİŞMELER VAR.SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. ben sana katılmıyorum bumbada cım. Eğer gerçekten işinin ehli bir insana ulaşabilirsen işte o zaman senin zaman kaybetmene hiç gerek kalmadan en doğru yola ulaşırsın. Bence peygamberlerde yaşam koçlarıdır. Dikkatle bakarsan öyle olduğunu görürsün. Mürşitlerde Hz Mevlana mesela müthiş bir yaşam koçudur bana göre. Yaşam koçunun amacı seni en hızlı ve en kısa yoldan amacına ulaştırmak için vardır. Kafan karışmışsa onlarca fikrin altında ezilmişsen, ne yanlış ne doğru ayırt edemeyecek kadar şaşırmışsan yolunu işte o zaman bir yaşam koçu sana yol almanda pusula görevi görecektir. Mesela motivasyonunu kaybetmiş olabilirsin, içsel dinamiklerine ulaşamıyor olabilirsin. Evet bir konuda haklısın insanın içindedir gücü fakat motivasyon koçları ise bu gücün önündeki engellere karşı seni uyarır. Mesela bir sporcu düşün onun antrenörü vardır değil mi? düşünsene olimpiyatlara kendi kendine hazırlandığını. Bak sana bunun için bir film önerebilirim dingin savaşçı bu filmde bir sporcunun başına gelenler ve bir motivasyon koçunun ona yol göstermesi konu ediliyor. Hayatında sana yol gösteren herkes için bu tabiri kullanabilirsin. Yaşam koçu ya da motivasyon koçu. Mesela Hz Fatih Sultan Mehmet Han'ın koçu Akşemseddindi. Her padişahın vardı hatta danıştıkları bilgili kişiler tamam diyebilirz ki parayla olmak zorunda değil gerçekten yetkin birini bulabilirsen ona da danışabilirsin. Ama gerçekten seni doğru yönlendirecek birini bulabilirsen. Yoksa klavuzu karga olanın misali nereye gideceğin hiç belli olmaz. Yine de tamamen haksız olduğunu düşünmüyorum. Tabi ki haklı olduğun noktalarda var. Sezarın hakkını sezara verelim şimdi :) Sevgimle |