Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) merhaba sevgili günlüğüm :)
izlediğim bir yabancı dizideki aktörün,, yani life on mars dizisinde başrolu oynayan john simm adlı aktörün konuşma aksanına, ses tonuna ve diksiyonuna, mizacına falan bayıldım desem yeridir. ingiliz olduğu için ingilizceyi ingiliz aksanıyla konuşuyor. çok değişik ve hoş geldi kulağıma. ve kafamda birkaç gündür şu soru vardı. ingilizceyi bugüne kadar amerikan ingilizcesiyle görmüş birisi olarak acaba aksan değişikliği yapıp çalışıp çabalayıp ingiliz ingilizcesi öğrenmeye mi çalışsaydım diye. ama sonradan bunun beni yok yere zorlayacağını ve belki de benim ağzımda o aksanın düşündüğüm kadar hoş olamayabileceğini düşünerek vazgeçtim.
bu aksanın daha çok erkeklere yakıştığını düşünüyorum. ingiliz bayanların konuşmalarını izlediğimde o kadar da hoşuma gitmedi açıkcası. ve bu yüzden kendim olmaya ve kendim gibi konuşmayı seçmeye karar verdim. çok çeşitli yabancı dizi ve film izlediğim için benim amerikan-ingiliz arası karma bir aksanım var. bir tarafı seçiyim de bir karekteri olsun dedim ama sonra kendi tarzımı kendim yaratmaya karar verdim. zaten yaratmışım neden orjinalliğimi bozayım ki dimi ?
ve bu arada bahsettiğim aktörden karşı cins gözüyle gerçekten çok hoşlandım.
astrolojiyle ilgilenen bir tanıdığım benim gibi balık burcunda olan birisinin aşkta en iyi anlaşacağı burcun yengeç burcu olduğunu söylemişti. ve şansıma bu adamın doğum tarihine baktım ve yengeç olduğunu gördüm. gerçekten yengeç erkeklerinden hoşlanıyorum galiba. sakin ve huzur verici mizaçları oluyor. demekki aradığım aşkta buna da dikkat etmem gerektiğini anladım. bu aktör bana iyi bir örnek oldu. |