Alıntı:
annie hall Nickli Üyeden Alıntı
Böyle bi başlık olmasına sevindim, bayaadır merak ettiğim bi konuydu. Bulabildiğim bilgileri ben de paylaşırım. Ben genellikle çok karmaşık rüyalar görüyorum. Sabah olduğunda hatırlamama rağmen anlatamadığım kadar karışık rüyalar... |
Bu senin kafanın karışık olduğunu gösteriyor daha çok. Birde aslında yatmadan önce genellikle niyetle yatmamız farkındalığımızı ve rüyalarımızın anlamını daha belirgin hale getirebilir. Uyandığında sıkıntılı oluyorsan eğer, uyanık yaşamdaki sıkıntıları uykuda da yaşamaya devam ediyorsun demektir. Aslında her gece yatarken şöyle bir niyetle yatarsak rüyalarımız bize katkıda bulunur. Hep dediğim gibi niyet edin arkadaşlar. Niyet çok önemlidir. neden acaba insan namaza ve oruca hatta bütün ibadetlerde neredeyse böyledir niyet edilir? Niyet ettiğimizde beynimize komut vermiş oluruz. Beynimiz bu komutla hareket eder ondan sonra. Çözüme katkıda bulunur. Diyelim ki gün içinde bir arkadaşınla buluşacaksın. Fakat onunla buluşmaya niyetli olmadan evden çık ve anlamsızca dolaş hatta onunla tesadüf edersen " ah bende seninle buluşacaktım iyi ki sana tesadüf ettim" der miyiz yada o insana tesadüf etme şansımız nedir? Hayır öyle olmaz bilakis sabah kalkar günümüzü ona göre planlar ve o kişi ile buluşma niyetiyle evden çıkar ve sözleştiğimiz mekana gideriz ve buluşuruz. İşte niyetsiz gün ve gece öylesine geçip gider. ne aradığımızı ne istediğimizi bilmeden. Her güne ve geceye ve her işe niyetle başlamalıyız. Mesela sofraya oturduğumuzda önce besmele çekeriz. Nedir besmele yani yemek yemeye niyet ediyorum ve yemeğimi Allahın verdiğini bilerek Onun adını anarak yemeye niyet ediyorum. yemek esnasında yediğim yemeğin, verenin ve yedikten sonra da bana bu nimeti verene teşekkür etmeye niyet ediyorum.