Cevap: Işık'ca kendime olan bu sevgimi ve taktir sözlerimin abartı olduğunu yada neden böyle davrandığımı düşünen yada merak eden arkadaşlarım varsa. Bazen kendime onay sözleri söyleme ihtiyacı duyarım. Tek başına ve kötü bir ortamda büyüyen bir çocuğum ben ve bunu her zaman yaptım kendime. Yani kendime annelik yapıyorum bazen böyle :))
Bu benim kaybolmamı engelliyor. Kendi başımı okşuyorum. Bazen de birinden istediğim ilgiyi alamadığımda dönüp kendime üzülme ben seninleyim diyorum. Bir nevi korunma mekanizması. Mesela bana misafir geleceğinde aşırı telaşlanır ve endişeli olurum. Bunu aşmam çok zamanımı aldı. Bütün o hazırlık aşamasında "merak etme her şey yolunda hep başardın yine başarırsın" gibi cümlelerle kendimi teskine çalışırım. bir borderline hastası bazen boşluğa düşer ve kaybolur bunu eskiden bilmiyordum ve çok canımı yakıyordu. Şimdi biliyorum ve kendimi ben buluyorum. Bu genelde arzu ettiğim ilgiyi alamadığımda daha çok yaşadığım bir sorun, korku artık buna karşı savunma mekanizmam var. :) Olay bu yani narsist değilim :)) galiba tabi ay bide o olmasın bu kadarını nasıl kaldırsın bu bünye |