Alıntı:
Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı
Bu konuşma babanla aran da mı geçti? |
evet
Alıntı:
nuru Nickli Üyeden Alıntı
yazdıklarının hıc bırı senın dusuncelerın degıl..senın yapmak ıstedıkelrın degıl..sen kendı yapmak ıstedıklerıne odaklan..kım ne derse desın..Allah mutlaka bır yol acar..calısmak hem cevrenı gelıstır hemde bır eve 5 lıra gırmesı varken neden 2 lıra gırsın..hem onlar sonsuza dek basında olmayacakalr kı..seni dusunuyorlar ama baksı acıları cok yanlıs.. |
aslında hangisi benim düşüncem hangisi değil bilemedim. ailem de şu anki durumum da aklımı karıştırıyor. aslına bakarsan şu an etliye sütlüye karışmadan ve gün içinde hangi saatte ne yapacağıma karar verebiliyor olmanın verdiği özgürlük rahatlık da bana cazip geliyor. özgürlük duygusu huzur veriyor onu bir kenara koyalım.ben aslında çok da çalışkan azimli ve hırslı bir insan değilimdir.
düne kadar huzurluydum. herşey internette laf olsun diye renk ve stil danışmanlığı eğitimi programlarını araştırdıktan sonra ortaya çıktı. "abaca olabilir mi ?" dedim ve konuyu babama açtım. benim renklere ve giyim kuşam modaya ilgim var. en iyi bildiğim şey diyebilirim.
ama benim korkum toplumda insanların beklentileri çağ geliştikçe gittikçe yükseliyor. sadece zorunlu eğitimi bitirip diplomasını evin bir köşesine atan bir ev kızı veya ev hanımı olarak toplumda nereye kadar tutunulabilir bilmiyorum. buna ayak uyduramazsam ezileceğimi düşünüyorum. evde kendimi bir prenses gibi hissedebilirim ama evden dışarı adım attığım zaman aynı şeyi görmeyeceğimi bildiğimden korkuyorum. babamı da anlıyorum, ablamın işhayatındaki çektiklerini çekmemi istemiyor (çok ağır şartlarda çalışıyor kendisi) bir de benden sonra hakettiğin emekli maaşıyla geçinir gidersin ev de sana kalır araba da diyor. bunları duymak da aklıma karıştırıyor doğrusu. ama ben kısmetse beni sevebilecek birisiyle evlilik de yapmak isterim çocuk sahibi olmak da. tek korkum eşim olacak kişinin kafasındaki imajım nasıl olacak bilmiyorum. sırf onun gözünde olduğumdan yüksek görünebilmek için çalışıyor olacağım bu durumda da galiba ? offff :(