Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-05-2013, 12:01 AM   #30 (permalink)
Işıklı yol
Super Moderator

Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: Özgüvensizlik birazda sosyal fobi.

Allah biz kullarına tabiattan örnekler verir ve der ki " Hiç düşünmez misiniz?" Hiç ibret almaz mısınız? Ne kadar da az düşünüyorsunuz? Bunda akıl sahipleri için bir ibret vardır. Bütün kainat bir kitaptır. Mevsimler onun sayfaları, ağaçlar kuşlar böcekler kelimeleri ve meyveler birer noktadır belkide. Ayette der ki " Biz ölüden diriyi, diriden ölüyü çıkarırız." Gecenin arkasından gündüz gündüzün ardı sıra gece vardır. Ay güneş ve yıldızlar hepsi bir yörüngede yüzer dururlar. Bütün bu sözlerle bize hayatın tamamen Allahın kontrolünde olduğu, hiç bir şeyin başı boş olmadığı, her olan şeyin bir amacının olduğu söylenir bizlere. Yani kainatın bir sahibi var. Ve O Her şeyi yapabilen biri. Her şeye gücü yeten, sonsuz kudret sahibi. Yeis, Allahtan ümidini kesmektir. Oysa O yarattıklarını sonsuz bir merhametle sever ve korur. En çok sıkıştığımız anda derhal Onun kapısını çalar. Ondan yardım isteriz. Fatiha suresinde der ki Allahu teala biz kullarına duayı yine o öğretir. Yalnız Sana kulluk eder ve yalnız Senden yardım dileriz. Öyleyse içinize bakın derim ben. İçinizde kalbinize vesvese veren, sizi hayata küstüren o karanlık ruhu görün ve onun şerrinden Allaha sığının. Der ki Hz Mevlana düşüncelerin arılar gibidir. Arılar seni kovaladığında suya koşarsın. Suyun içine girdiğinde, artık arılar seni rahat bırakır. İşte sende düşünce arılarından zikir suyuna kaç. Bir zaman sabret suyun içinde kal, öyle biran gelecek ki sen artık o suyla aynı şekle bürüneceksin ve arılar artık sana zarar veremeyecek. Ben size Yine mesnevide en çok talim edilen zikri önereyim. "La havle vela kuvvete illa billah" Tüm vesveselerin panzehiridir bu zikir. Üç ay devam edin, en az 200 300 okuyun yada daha fazla yine bana yazın buradan. Değişime birlikte tanıklık edeceğiz.
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla