Alıntı:
mehtap1606 Nickli Üyeden Alıntı
DAHA YAPMADIM :)) İLK FIRSATTA YAPICAM |
Komiksin :)) eğer o telkini kullanırsan o an ki duygularını bastırıcağına inanıyorum. Benimde kalabalık ortama girmekte epey zorlanıyordum işim gereği gir çık gir çık alıştım. Bu sayede insanların hakkımda ne düşündüğünü önemsememeye ve ordaki insanlar hakkında fazla düşünmemeye başladım. Hatta umursamadım bile kızın teki laf attı o bile beni etkilemedi eski ben onu takıntı haline getirip etkilenirdi. Şimdiki halimle kolaylıkla o durumdan kurtulabildim. Telkinlerden bir beklentim yok dinlemiyorumda zaten. Bana göre telkinlerden birşey beklemek ilk seçenek değil en son seçenek olmalı. Hani bizde hep kolay'a kaçma vardır ya telkinlerde o mantık armut piş ağzıma düş.. ''Hayatta yaşadığımız bütün zorluklar bizim önümüze çıkan bir engel değil hayatta daha güçlü ve başarılı olabilmemiz için önümüze çıkan mükemmel bir fırsattır'' Mesaj biraz uzun olduğu için sıkılmayın diye birde şarkı koydum :) :)
Nick Corline Feat. Nuthin Under A Million - Touch The Stars
Alıntı:
serpilelif Nickli Üyeden Alıntı
bu kararı verebilmek bile benim için çok büyük bir adım. ben asla yapamam mesela (şimdilik) |
''Serpilelif'' böyle bir karamsarlığa düşmeyin ve ağzınızdan çıkan her kelime sizi etkiliyor. Daha olumlu daha yapıcı cümleler kurmaya özen göstermenizi tavsiye ederim. Bunun için Dil Zekası kitabı size yol göstericektir. Ayrıca bende sizin gibi zamanında kimseden yardım alamazdım bunun sebebi ise ailem'e benim sorunlarım var desem. Senin ne derdin varmış sanki ev geçindiriyorsun diyip dalga geçiyorlardı. Bu yüzdende kimseden yardım almazdım. İşte bu yüzden bende düşündüm beni anlamayan birinden yardım almaktansa profesyonel bir destek almalıyım diye düşündüm ve en yakın zamana psikoloğa gitmeye karar verdim iyikide vermişim.
Doktor'lar hakkında birçok şeyler söylenir. Sizinle pek ilgilenmediğinizi ilaç verip postaladığını, ilaçların sizi sersemlettiği vs vs. bütün bu sözler değişimi baltalayan sözlerdi ve özelliklede annem bu ilaçlar seni sersemletiyor içme diye baskı kuruyodu ben ısrarla ilaç içmeyipte napıcam. Sen doktordan daha mı iyi biliyorsun diye karşı çıkıyodum. Ben ilaçları içmeye devam ettim. Öyle işte.. Sana tavsiyem hazır insanlardan yardım almaya başlamışken seni anlayan insanlardan yani doğru insanlardan yardım al derim. Profesyonel destek'te şart tabi.. Psikoloğa gitmekte zorlanıyorsan eğer duygularını bir kenara bırakmanı sağlayacak güzel bir söz keşfettim.
''Kafaya koydum bir kere bunu yapıcam'' didim ve yaptım :) Darısı senin başına :)) Bu arada kuyruk sıralarında yaşadığım heyecan ve korkularıda kendimle iç iletişim kurarak bu heyecan ve korkulardan kurtuldum diyebilirim. İlk zamanlarda hastaneye özelliklede dişçi'ye giderken bile korkardım. Bir kere karar verdiğim zaman o kararı yerine getirmek üzerime farzmış gibi koşulsuz şartsız yerine getiriyorum. Hastaneye giderken attığım her adım korku ve endişelerdi ve yoldaykende bu endişe ve korkuları bastırıp kendimi rahatlatmayı başarmıştım. Bende senin yaşadığın zorlukları yaşadım ve zorlandığın konularda seve seve yardımcı olmaya çalışırım..