Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-06-2013, 02:39 PM   #15 (permalink)
senarist
Teğmen

senarist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 112
102 Mesajinıza toplam 277 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
senarist is on a distinguished road
Standart Cevap: Senarist'in Günlüğü

Alıntı:
ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Değişmek için çaba harcadığını anlıyorum ama nedense başarısız oluyorsun. Bende ilaçları içtiğim dönemde üzerimde şöyle bir yan etkisi oluyordu. Yaşadığım olayları hatırlamakta güçlük çekiyordum. Diğer yandan insanların ne düşündüklerini artık pek önemsemiyorum. Hayatında şikayetçi olduğun alanların bir listesini çıkar ve bunları nasıl aşabilirim diye düşün hatta banada söylersen sana yardımcı olmaya çalışırım. Benim yeni yeni farkettiğim bir nokta var. Kendimi yeterince savunamamak ve birkaç arkadaşla gezdiğimde konuşmakta zorluk çektiğimin fark ettim. Sorunu tespit ettik. Pekii bu sorunları nasıl aşabiliriz. Cevap basit madem arkadaşlarına zaman ayırıp beraber takılıyorsunuz. Söylemek istediğiniz şeyi söyleyin. Bebek adımlarıyla emekleye emekleye hareket edicez..

Biliyorum zor ama bunun başka bir yolu yok. Kendini savunamamanın çözümüne gelicek olursak. Biri bana ters birşey söylediğinde ailem söyleyince terslerim o konuda gayet de iyi savunurum kendimi ama bir başkası olunca sessiz sakin olurum. İşte o anlarda biri bana ters birşey söylediğinde bana söylediği söz üzerinde düşünürsem biraz onu çok fena terslerim eve gittiğimde kendime kızıyorum neden o zaman aklıma gelmedi diye.. Zihinsel özgürleştirme yöntemi buldum. Kısaca olmak isteyipte bir türlü olamadığın hayallerindeki kişi olma fırsatı sunan bir çalışma olucak. Bu yöntemi maviinci ile uygulucaz.. Tabii öncesinde 1 aylık bir zihinsel perhiz yöntemini uygulamamız gerekiyor. İstersen bize katılabilirsin. Ben değişmek konusunda kararlıyım ama sebat konusunda aynı şeyi söyleyemicem. İçsel çatışma telkinini dinliyorum uzun zamandır..

Etkilerini farketmeye başladım bile. Telkin dinlemeden önce kendimize bir soru sormamız gerektiğini fark ettim. İlk telkinlere 2011 yılında dinlemeye başlamıştım. O kadar çaresizdim ki günde 20 saate kadar telkin dinler biran önce değişmek isterdim. Değişmek için acele ederdim. Sonrada telkinlerin hiçbir işe yaramadığına karar verip dinlemeyi kestim. Telkinleri dinlemeyi bırakmamın ve telkinleri işe yaramadığını düşünmemin nedenini buldum artık. Telkinin içeriğini okumuş olsamda kendime benim bu telkinden beklentilerim nler? hangi konularda gelişme kaydetmeyi bekliyorum ? sorularını sormadığım için hayatımda değişen noktalarıda farkedemiyordum haliyle.. Şimdi durum farklı telkinin içeriğini hakkında bir bilgim var ve en önemliside telkinden tam olarak beklentilerimi biliyorum ve bu doğrultuda da telkinin işe yarayıp yaramadığına karar verebiliyorum..
ya aynen.. aynı şeylerden şikayetçiyim. arkadaşlarımla telefonda bile konuşamıyorum. sessiz kalıyorum. aklıma bir şey gelmiyor . dışarı çıkınca daha kötü. hep dinleyici konumunda oluyorum. konuşasım gelmiyor bitsin gitsin moduna giriyorum açıkçası. hakkımı da savunamıyorum. haklı olduğumu biliyorum ama susuyorum sonra kötü ben oluyorum. bir türlü sesim çıkmıyor. bu cesaretsizlikten mi böyle başka bir sebepten mi bilemiyorum bir de - bu kelimeyi söylemeyi sevmiyorum ama - eziğim ya. kendini savunamamak çok kötü bir şey..
telkinle ilgili içten içe beklentim şimdilik şu suçluluk duygusundan ve iç sıkıntısından kurtulmak..
evet katılmak isterim açıkçası. tam olarak nasıl bir şey bu zihinsel perhiz olayı ?