28-06-2013, 06:59 PM
|
#8 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 122
87 Mesajinıza toplam 132 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: minesota was here.. Alıntı: maviinci Nickli Üyeden Alıntı
dur! yapma! -meliyim, -melıyım sözcükleri seni strese sıkıntıya sokar ve artık yapabileceğin şeyi bile yapamaz olursun neden ona "senin özel alanına müdahale ettiğini ve bundan hoşlanmadığını, eğer bunu devam ettirirse rahatsızlığının artacağını" söylemiyorsun? ben bir site biliyorum, yazmak farklı kabul ediyorum ama psikolojik tahlil açısından faydalı olacaktır: Bir çocuk vardı, rap yapıyormuş. yayınlıyor o sitede ama insanlar sürekli alay ediyorlar. ben de yeni konu açtım onun şarkısıyla ilgili ve onlara "sizden alay etmenizi değil, konu hakkında yapıcı eleştiri ve yorumlarınızı bekliyoruz çünkü bu yaptığınız karşınızdaki insanı rencide ediyor", yazdım. o konu altında alay etmediler çünkü neden alay etmemeleri gerektiğini ve alay etmenin nasıl bir netice oluşturduğunu onlara söylemiştim. kanunlar da bu yüzden var, kanun olduğu için ona bakıyoruz ve ne yapmamamız gerektiğini öğreniyoruz, bize nelerin rahatsız edici olduğu söyleniyor.. ama yazılı kanunlar olmasa, düşünsene sen birşey yaptığında kimse seni suçlayamaz çünkü onu yapmaman gerektiğini bilmiyorsun.. kimse seni uyarmamış... bu yüzden söylediğin dili de kontrol ederek; "rica edici" dil çok hoştur mesela, rica ediyorum böyle davranma çünkü rahatsız oluyorum dersen, açık açık söylersen bir dahaki sefere onun bu davranışı tekrarlaması karşısında ortaya koyacağın tepkinin daha net olması onu şaşırtmaz, sen de kendi içinde tutarlı olur ve suçluluk duygusunun önüne geçmiş olursun :) | haklısın maviinci. ama yapamıyorum, annem babam programıma yüklememiş. tüm gün bunu düşünüyor ama bir türlü uygulayamıyorum. insanların negatif tepkilerinden korkuyorum. korkacak bir şey yok oysa..aslında bir kişi var, hayatımda lüzumsuz yere konuşlanmış, ondan kurtulsam gerisi gelecek.. |
| |