Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-06-2013, 06:59 PM   #8 (permalink)
hayko
Teğmen

Tesekkür: 0
21 Mesajinıza toplam 121 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayko is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: benim bilinçaltı düşüncelerim..

son zamanlarda eft yapmaya başladım ve biraz rahatlama oldu. olumsuz düşüncelerimi temelden genişe doğru şöyle sıraladım ve bunlar üzerine eft yapıyorum. eft yaptıkça yeni inançlar çıkıyo. inşallah eft ile bu sorunu çözmek istiyorum.

1-gerçek duygularım ve düşüncelerim değersiz. gerçek duygu düşüncelerimi kendimden bile saklamalıyım. çünkü kabul edemem.

2-değerli olmak için hata yapmamalıyım. her yönden yeterli olmalıyım. tam olmalıyım. eksik hatalı birşey değerli olamaz.

3-değerli olmak içn güçlü ve diğer insanlardan üstün olmalıyım.

a.güçlü olmak için: konuşmaya hevesli olmamalıyım. konuşmaya muhtaç olduğumu düşünebilirler. insanlara ilgili yaklaşmamalıyım. insanları önemsememeliyim. duygularımı ifade etmemeliyim.

b.üstün olmak için: insanları eleştirmeli ve yargılamalıyım. onlarda ne kadar eksiklik bulursam o kadar üstün olmuş olurum. eleştiren yargılayan insan daha üstündür.

4-değerli olmak için insanları saygısına sevgisine muhtaçım. herkes tarafından sevilmeliyim. insanların saygısını kaybetmemk için hata yapmamalıyım.
hayko isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla